search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:31
MENU CLOSE

Διακοπές στο εξωτερικό: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των Ελλήνων – γιατί πάμε για ρεκόρ ταξιδιών τον Αύγουστο!

06.08.2023 15:11
AEROPLANO

Κι όμως. Μπορεί η Ελλάδα να είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες φαίνεται να προτιμούν όλο και περισσότερο ταξίδια στο εξωτερικό, την ίδια περίοδο.

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, η «κινητικότητα» αυτή έχει την εξήγησή της. Ένας εγχώριος προορισμός μοιάζει «προσιτός» από άποψη χρόνου και προγράμματος, ενώ ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό δεν γίνεται εύκολα. Και η καλοκαιρινή άδεια δίνει ευκαιρία για ένα τέτοιο ταξίδι.

Επιπλέον, η μεγάλη κίνηση και ο συνωστισμός στους τοπ ελληνικούς προορισμούς, αποθαρρύνει τους Έλληνες, που συχνά προτιμούν πιο «ήσυχες» περιόδους για να επισκεφτούν ένα νησί ή οποιοδήποτε σημείο στην ηπειρωτική χώρα.

Εκτός αυτών, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, οι διαφορές ανάμεσα σε έναν ελληνικό προορισμό και ένα ταξίδι στο εξωτερικό, δεν δείχνουν πλέον τόσο μεγάλες. Τουναντίον. Φαίνεται ότι υπάρχουν πακέτα διακοπών στο εξωτερικό φθηνότερα από ελληνικών νησιών.

Εξ αυτών των στοιχείων είναι λογικό να αναμένουν τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ρεκόρ τον φετινό Αύγουστο, όσον αφορά στις αποδράσεις Ελλήνων σε προορισμούς στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, ο Αύγουστος θα κινηθεί υψηλότερα κατά 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, παρότι η οικονομική κρίση δείχνει να επηρεάζει τον τουριστικό κλάδο και τη συμπεριφορά των νοικοκυριών.

Τα στοιχεία που διαθέτει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FEDHATTA), οι Έλληνες προτιμούν την Κεντρική Ευρώπη για τα ταξίδια τους, την Ιταλία και τη Γαλλία (στην κορυφή το Παρίσι), αλλά και τη Βαρκελώνη, όπως και τις Σκανδιναβικές χώρες – οι «λευκές νύχτες» θεωρούνται προφανώς μία ξεχωριστή εμπειρία, καίτοι δεν προσφέρεται η περίοδος για το βόρειο σέλας.

Δημοφιλείς προορισμοί είναι επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες (Νέα Υόρκη και Δυτικές Πολιτείες), η Λατινική Αμερική (παρότι χειμώνας εκεί), αλλά και η Νοτιοανατολική Ασία με την Ταϋλάνδη να κερδίζει τη μερίδα του λέοντος.

Λόγω του γεγονότος ότι το καλοκαίρι η κεντρική και βόρεια Ευρώπη δεν θεωρούνται και οι hot προορισμοί, καθώς γενικά οι ταξιδιώτες προτιμούν τις χώρες με τον καυτό ήλιο και τις παραλίες, τα οικονομικά πακέτα είναι μάλλον προσιτά.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία των ταξιδιωτικών γραφείων, οι 4 διανυκτερεύσεις ξεκινούν από τα 390 ευρώ για το Λονδίνο, τα 550 για το Παρίσι, τα 490 για τη Λισαβόνα 490 ευρώ, ενώ για το Άμστερνταμ ανεβαίνει στα 670 ευρώ.

Το κόστος για τη Γαλλική Ριβιέρα (4 διανυκτερεύσεις) πάει στα 870 ευρώ, για το Ντουμπρόβνικ (6) στα 445 ευρώ, για το Βουκουρέστι (6) στα 425 ευρώ, για την Πολωνία (6) στα 795 ευρώ και για την Πορτογαλία (7) στα 1095 ευρώ.

Ένα πακέτο τεσσάρων ημερών στην Κωνσταντινούπολη κοστίζουν 670 ευρώ, ενώ ένα ταξίδι στην Καππαδοκία πάει στα 630 ευρώ.

Όλα τα μεγέθη βέβαια είναι ενδεικτικά, καθώς υπάρχουν διακυμάνσεις ανάλογα με την ακριβή περίοδο του ταξιδιού και τις προτιμήσεις για διαμονή και αεροπορικά.

Διαβάστε επίσης:

Εμπρησμός στον Άγιο Στέφανο: «Ήθελα να καθαρίσω τα ξερά χόρτα»

Φωτιά τώρα: Πύρινο μέτωπο στον Όλυμπο

Κομοτηνή: Παρέσυρε θανάσιμα πεζό με το τρακτέρ και τον εγκατέλειψε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:31