search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:25
MENU CLOSE

Συνάντηση Πούτιν με Καντίροφ: «Δίνει θετική δυναμική στη Τσετσενία»

28.09.2023 16:56
putin kadirov

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε την Πέμπτη με τον ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, όπως μετέδωσε κρατική τηλεόραση, τρεις ημέρες μετά τη δήλωση του Τσετσένου πολέμαρχου ότι ήταν περήφανος για τον 15χρονο γιο του που ξυλοκόπησε έναν κρατούμενο που φέρεται να έκαψε το Κοράνι.

Ένα σύντομο βίντεο δείχνει τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν σχόλια, χωρίς καμία αναφορά στο επεισόδιο ξυλοδαρμού που προκάλεσε την καταδίκη ακόμη και από ορισμένους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν έκανε κολακευτικά σχόλια λέγοντας υπάρχει μια «θετική δυναμική» στην Τσετσενία, κυρίως χάρη στον Καντίροφ και την ομάδα του. Ο Καντίροφ εμφανίστηκε να του δίνει μερικά χαρτιά από έναν φάκελο.

Ο Πούτιν έχει επιτρέψει στον Καντίροφ να διοικεί τη νότια μουσουλμανική περιοχή ως προσωπικό φέουδο με αντάλλαγμα να την κρατήσει σταθερή και πιστή στη Ρωσία μετά τους πολέμους της δεκαετίας του 1990 και του 2000 κατά τους οποίους προσπάθησε να απομακρυνθεί από τη Μόσχα.

Ο Καντίροφ έχει καλλιεργήσει την εικόνα ενός αδίστακτου συμμάχου του Πούτιν και ενός επιθετικού υποστηρικτή για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ορισμένοι σχολιαστές άφηναν να εννοηθεί ότι είχε ξεπεράσει τα όρια αυτή την εβδομάδα υποστηρίζοντας την επίθεση του γιου του Άνταμ σε κρατούμενο.

Δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τον νεαρό Καντίροφ να γρονθοκοπάει και να κλωτσάει τον Ζουράβελ, λέγοντας ότι ήταν περήφανος για τον γιο του που απέκτησε «ιδανικά τιμής, αξιοπρέπειας και υπεράσπισης της θρησκείας του».

Η υποτιθέμενη καύση του Κορανίου δεν έλαβε χώρα στην Τσετσενία, αλλά Ρώσοι ερευνητές είπαν ότι μετέφεραν τον Ζουράβελ εκεί, επειδή οι μουσουλμάνοι εκεί θεωρούσαν ότι το περιστατικό τους αφορά άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:25