search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:18
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Απαράδεκτο να επαίρεται για την πολιτική του, μετά την τραγωδία της Πύλου

29.09.2023 22:44
syriza new

Ανακοίνωση με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής της Med9 για το μεταναστευτικό εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού με σαφείς αναφορές στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου , χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την «πολιτική ενεργητικής αποτροπής» για την οποία «επαίρεται ο κ. Μητσοτάκης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να χρησιμοποιεί τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου για να επαίρεται για την “πολιτική ενεργητικής αποτροπής” της χώρας, τη στιγμή που πριν λίγους μήνες 600 άνθρωποι πνίγηκαν εντός της περιοχής έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, στην οποία βρίσκονταν για 13 ώρες χωρίς να τους παρασχεθεί ούτε ένα σωσίβιο.

Εξίσου απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ούτε ευθύνες έχουν αποδοθεί για αυτήν την τραγωδία, ούτε συμπεράσματα αναζητούνται για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθεί.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η προστασία των συνόρων της Ελλάδας πρέπει να εξασφαλίζεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προάσπιση όποιας ζωής απειλείται. Και ασφαλώς με αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό και ευρωτουρκικό επίπεδο. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την αποσιώπηση αυτής της υπόθεσης που προσπαθεί να επιβάλλει ο κ Μητσοτάκης προκειμένου να νομιμοποιήσει την πολιτική του.​

Διαβάστε επίσης:

Μάλτα: Κοινή απάντηση στη μεταναστευτική κρίση ζήτησαν οι ηγέτες της MED9

Μητσοτάκης στη MED9 για το μεταναστευτικό: Δεν μπορεί οι διακινητές να αποφασίζουν ποιος θα μπει στην ΕΕ

Δημοσκόπηση Alco: Έπληξαν την εικόνα της κυβέρνησης οι καταστροφές – Τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι για τον Κασσελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:18