search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:34
MENU CLOSE

Χρυσοχοΐδης: Τέλος οι εργολάβοι από τα δημόσια νοσοκομεία

30.09.2023 11:07
plimmira nosokomeio volos – new

Με εντολή του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σταματούν όλοι οι διαγωνισμοί που αφορούν τους εργολάβους στα νοσοκομεία, ανεξάρτητα από το στάδιο που βρίσκονται.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, θα συνεχίσουν να εργάζονται οι 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης, με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας πως είναι κρίμα στο νοσοκομείο Κοζάνης και στο Παπανικολάου να απολυθούν καθαρίστριες, φύλακες, επειδή ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και εγκαθίστανται οι εργολάβοι από την 1η Οκτωβρίου.

«Η λύση -και την είπαμε στον Υπουργό Υγείας- είναι μια και μοναδική: Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση και προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ) που στοιχίζουν τα μισά χρήματα και οι εργαζόμενοι ξεφεύγουν από τα νύχια των εργολάβων.

Να ακυρωθούν τώρα ο διαγωνισμός στο νοσοκομείο Κοζάνης και αλλού που ολοκληρώθηκε και τη Κυριακή απολύονται εργαζόμενοι. Κρίμα να απολυθούν 15 καθαρίστριες από το νοσοκομείο Κοζάνης που στοιχίζουν 1300 ευρώ το μήνα μικτά και να έρθει εργολάβος που η καθαρίστρια στοιχίζει 2.500 ευρώ το μήνα και στη τσέπη από τον εργολάβο λαμβάνει το μισό μισθό απ’ ότι τώρα ως συμβασιούχος» σημειώνει ο κ. Γιαννάκος στην ανακοίνωσή του και καταλήγει τονίζοντας ότι: «Όπως κρίμα είναι και όσοι απολύθηκαν επειδή αρκετοί διοικητές νοσοκομείων έτρεξαν να ολοκληρώσουν τους διαγωνισμούς σε προηγούμενο χρόνο, παρά το ότι βλάπτονται τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να ακυρωθούν τώρα οι διαγωνισμοί στο νοσοκομείο Κοζάνης και όπου αλλού έχουν ολοκληρωθεί και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

Αγαπηδάκη: Καμία ουσιαστική εξήγηση μετά τη μερική αναδίπλωση για τo αντιγριπικό εμβόλιο

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στα νοσοκομεία της Πάτρας

Εμβόλια: Χωρίς απάντηση Αγαπηδάκη οι καταγγελίες Γιαννακόπουλου – Γιατί άλλαξε η απόφαση του υπουργείου για τις συνταγογραφήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:33