search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:28
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Συνεχείς επιθέσεις σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ – Εντάσεις και κόντρες στο εσωτερικό 

30.09.2023 15:26
androulakis

Τις διαθέσεις του απέναντι σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ο Νίκος Ανδρουλάκης με τις τελευταίες παρεμβάσεις του.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά από μία «επεισοδιακή» συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τις δημοσκοπικές πιέσεις που δέχεται το Κίνημα, θα σηκώσει όλο το βάρος της αντεπίθεσης. 

«Πολιτική η ψήφος στην Αυτοδιοίκηση»  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσα από τις επισκέψεις του στην περιφέρεια και τη συνάντηση του με αυτοδιοικητικούς που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ δίνει έντονο πολιτικό τόνο και μήνυμα αντικυβερνητικής ψήφου στην κάλπη.

«Στις εκλογές που έρχονται, ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία να βλάπτει τους θεσμούς, τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα του κράτους», ήταν το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την επίσκεψη του στην Κόρινθο.

Αναφερόμενος στην αντικατάσταση μελών της ΑΔΑΕ με τη σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας-Ελληνικής Λύσης, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τη σπουδή να δημοσιευτεί μέσα στη νύχτα το σχετικό ΦΕΚ για να αποτραπεί η συνεδρίαση της ανεξάρτητης αρχής με αντικείμενο την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ. «Σε συνεργασία με τον Βελόπουλο άλλαξαν μέλη της αρχής για να εμποδίσουν την υπόθεση αυτή. Είναι αυτό ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ως προς την αποτυχία του “επιτελικού κράτους”: «Και τώρα που μιλάμε, στη Θεσσαλία υπάρχει μία υγειονομική βόμβα. Οι πολίτες βυθίζονται στην απελπισία. Μας είπαν ότι το φαινόμενο συμβαίνει κάθε τετρακόσια χρόνια και, προχθές, -είκοσι ήμερες μετά τη βιβλική καταστροφή-, ξανά στο Βόλο τα ίδια. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες». 

Πολλαπλές επιθέσεις σε… Κασσελάκη 

Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την στάση που θα ακολουθήσει η Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη υπογράμμιζε ότι «η περίοδος χάριτος τελείωσε».

Μάλιστα, το ίδιο στέλεχος εξήγησε ότι η επίθεση απέναντι στον νέο πρόεδρο θα κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν ως πιθανό το ενδεχόμενο διάσπασης με τη φυγή στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζουν ότι σε αυτή τη φάση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η «ηθική Αριστερά».

«Πλέον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα “κλειδιά” τα έχουν ο καταδικασμένος από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκος Παππάς και ο “τοξικός και ακραίος” Παύλος Πολάκης», σχολιάζουν. Στην Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζουν τον  Κασσελάκη ως βιτρίνα η οποία λειτούργησε για «καμουφλάρει» την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη ως αντίπαλο λένε πως η ανεπάρκειά του σε μία σειρά ζητήματα είναι ήδη εμφανής, καθώς δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά σε κανένα θέμα. Γι’ αυτό βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ «θα χτυπούν» τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκεί που πονάει.

Αυτό που θέλουν να αξιοποιήσουν στενοί συνεργάτες του Ανδρουλάκη είναι – όπως έγραψε η εφημερίδα την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου – η «ατζέντα Τσίπρα». Δηλαδή θα ζητούν εξηγήσεις από τον Κασσελάκη για τη μετανάστευση και τις θέσεις που έχει. Για τα ελληνοτουρκικά και αν συμφωνεί / οραματίζεται τις Πρέσπες του Αιγαίου, ποιες είναι οι θέσεις του για τους θεσμούς και τι θέλει να κάνει με τη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα υπάρχουν φωνές στο ΠΑΣΟΚ οι οποίες λένε ότι πρέπει το κόμμα να στρίψει το τιμόνι πιο… αριστερά σε ό,τι έχει να κάνει με την ακρίβεια και την οικονομία. Το προφίλ του Κασσελάκη, λένε, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τις ανησυχίες των πολιτών επειδή δεν μπορεί να ταυτιστεί με την ελληνική πραγματικότητα, καθώς ο ίδιος δεν την ξέρει.

Χαρακτηρίζουν την ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να την αντιμετωπίσει. 

Εντάσεις στο Εσωτερικό 

Πάντως, σε ό,τι έχει να κάνει με τις εσωκομματικές ισορροπίες αυτές δεν είναι και οι καλύτερες το τελευταίο διάστημα. Η κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν επεισοδιακή με τον Οδυσσέα Κωνταντινόπουλο να «ξεσπά» απέναντι στις πολιτικές επιλογές του κόμματος. Σε μία σειρά από ζητήματα ο βουλευτής Αρκαδίας πήρε σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Στην παρέμβαση του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Να θέσει το ΠΑΣΟΚ επίσημα ως στόχο τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές και όχι να παραπέμπει στις εθνικές εκλογές
  • Διαφώνησε με τη χρονική επιλογή για τη συνέντευξη Τύπου Ανδρουλάκη στο Ζάππειο
  • Όσον αφορά τα ΜΜΕ και το γεγονός ότι «δεν παίζουν ΠΑΣΟΚ» είπε πως μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση είτε με δυνατά social media
  • Σε σειρά από ζητήματα όπως η ακρίβεια πρότεινε ρεαλιστικές λύσεις, ενώ για τα νομοσχέδια ζήτησε περισσότερη δουλειά, συντονισμό και καθαρές θέσεις.

Διαβάστε επίσης:

«Κόντρα» ΝΔ – Κασσελάκη για Μπέο μέσω Σπετσών – «Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της ΝΔ στην περιοχή», λέει το ΠΑΣΟΚ

Αχιλλέας Μπέος: «Είσαι 26 χρονών και έχεις δικαίωμα να κάνεις λάθη» – Αφού χτύπησε πλημμυροπαθή τον… συγχώρεσε (Video)

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Κλείνει σήμερα 100 χρόνια ζωής – Μία μυθική διαδρομή από το Σικάγο στο πλευρό του Ανδρέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:26