search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:36
MENU CLOSE

Κόντρα Σκρέκα – Κατρίνη με φόντο την ακρίβεια: «Όποιος αισχροκερδεί θα το πληρώσει ακριβά»

02.10.2023 18:58
SUPERMARKET
Eurokinissi

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια είχαν στη Βουλή Κώστας Σκρέκας και Μιχάλης Κατρίνης με τον υπουργό Ανάπτυξης να υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και τα πρόστιμα επιβάλλονται σε όποιον αισχροκερδεί.

«Η ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) μέσα σε ένα μήνα έριξε 5,5 εκατ. πρόστιμα», είπε ο κ. Σκρέκας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακρίβεια και ότι οι τιμές δεν είναι προσιτές για τους καταναλωτές.

«Ζητάμε από τα super market και τους προμηθευτές να μειώσουν τις τιμές όχι απλώς να τις κρατήσουν σταθερές», ανέφερε και πιπίλισε την καραμέλα ότι πρόκειται για πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Έφερε μάλιστα, ως παράδειγμα την τιμή του πετρελαίου που «φλερτάρει διεθνώς με τα 100 δολάρια το βαρέλι», ενώ για τις ανατιμήσεις στο λάδι σημείωσε ότι «ελέγχονται χιλιάδες κωδικοί» και πως αν υπάρξουν ευρήματα θα ανακοινωθούν. Πρόσθεσε πάντως, ότι δεν διαπιστώθηκαν ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά που να σχετίζονται με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και την καταστροφή που ακολούθησε.

«Όποιος αισχροκερδεί θα το πληρώσει ακριβά», είπε απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και επικαλέστηκε στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι στις 3 χώρες με τον πιο χαμηλό πληθωρισμό, καθώς -όπως είπε- η Ισπανία έχει ετήσιο πληθωρισμό 3,2% και η Ελλάδα 2,4.

Για επικοινωνιακό κρεσέντο και έλλειψη βούλησης στην αντιτώπιση της ακρίβειας έκανε λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει επιβάλλει το τελευταίο διάστημα ούτε ένα πρόστιμο για αισχροκέρδεια.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοΐδης: «Θα τελειώσει η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων» – Οι επερχόμενες αλλαγές στο ΕΣΥ

Ζάεφ για επίσκεψη Τσίπρα: Η φιλία μου με τον Αλέξη μόνιμη και πολύτιμη αξία

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Υποψήφιος παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο Αγοραστού αφήνοντας αιχμές για τη διαχείριση των πλημμυρών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:20