search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:05
MENU CLOSE

Οικονομικές προτάσεις για σκι στις ιταλικές και τις αυστριακές Άλπεις

03.10.2023 12:12
alpeis

Ονειρεύεσαι να κατεβαίνεις με τα σκι από χιονισμένες πλαγιές, να απολαμβάνεις σάουνα σε μια εξωτερική πισίνα και το απόγευμα να ζεσταίνεσαι μπροστά στο τζάκι με ένα φλιτζάνι σοκολάτας στα χέρια.

Αλλά σε τρομάζει ο προϋπολογισμός και το κόστος. Κι όμως στην Αγγλία μια εταιρία που διοργανώνει εκδρομές σε χειμερινά θέρετρα υπόσχεται πρώτης κατηγορίας πακέτο για μία σύντομη απόδραση χωρίς να ξεφύγεις από όσα επιτρέπει η τσέπη σου.

Με εμπειρία δύο δεκαετιών στον χώρο, η Sunweb, υπόσχεται ότι έχει λύσεις για όσους ονειρεύονται χειμερινά σπορ, ή μια ρομαντική εκδρομή στις Άλπεις, ακόμα και για ένα οικονομικό οικογενειακό πακέτο.

Δύο από τις αρκετές προτάσεις έχουν ως προορισμό τις ιταλικές και τις αυστριακές Άλπεις.

Η τέλεια πίστα Πάσο Τονάλε

Στα σύνορα ανάμεσα στις ιταλικές επαρχίες Τρέντινο και Λομβαρδία, η πίστα στο Πάσο Τονάλε θεωρείται παράδεισος για οικογένειες και αρχάριους στο σκι, καθώς διαθέτει γρήγορα lifts και ομαλές πλαγιές.

Αν ωστόσο αναζητείτε πιο δύσκολες προκλήσεις, ακολουθείστε την λεγόμενη μαύρη διαδρομή στο Παραντίσο, ή σφίξτε τα δόντια κάνοντας σκι στον παγετώνα Πρεσένα, που βρίσκεται 3.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στα μπαρ και τα ρεστοράν της περιοχής οι τιμές είναι απολύτως λογικές, άρα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε όση πίτσα ή πάστα θέλετε  και για τη νυχτερινή διασκέδαση θα φροντίσουν οι DJ, με τις μουσικές επιλογές τους και τους παράξενους διαγωνισμούς που διοργανώνονται σε πολλά μπαρ.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Daily Mail, μία απολύτως προσιτή διαμονή είναι στο ξενοδοχείο Μιράντολα, ένα ρομαντικό κτίριο του 12ου αιώνα με ρουστίκ επίπλωση στα υπνοδωμάτια, πιάνο μπαρ και σάουνα, όπου αν κλείσεις από τώρα για τα μέσα Μαρτίου, η διαμονή για επτά νύχτες κοστίζει 468 λίρες το άτομο.

Στο ονειρικό Ζίλερταλ

Οι Άλπεις προσφέρουν μαγικές εικόνες και στην αυστριακή επαρχία του Τιρόλου υπάρχει η πρόταση για μια επίσκεψη στην περιοχή Ζίλερταλ, με εγκαταστάσεις που είναι φιλικές για όλη την οικογένεια.

Οι πίστες του σκι είναι για αρχάριους και για προχωρημένους, αλλά στις χιονισμένες πλαγιές δίνεται η ευκαιρία και για άλλα χειμερινά σπορ, όπως για κούρσες ταχύτητας και αναρριχήσεις στον πάγο.

Οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας στο χαριτωμένο χωριό Κενιγκσλάιτεν, σε υψόμετρο 1600 μέτρων είναι ακριβώς αυτό που υπόσχονται, όπως διαβεβαιώνει η βρετανική Daily Mail.

Μετά από τα χειμερινά σπορ απολαύστε μια σούπα γκούλας, ή ένα γλυκό στρούντελ με μήλο, που θα σας μείνει αξέχαστο. Τα ξάστερα βράδια απολαύστε μια βόλτα στο χωριό και βρείτε καταφύγιο σε ένα από τα μπαρ, με μια τυρολέζικη μπύρα στο χέρι.

Ενδεικτικά, στο συγκρότημα κατοικιών Almdorf Homes Koningsleiten, για διαμονή μίας εβδομάδας, μετά τις 6 Ιανουαρίου, βρίσκεις κατάλυμα με 383 λίρες το άτομο.

Διαβάστε επίσης:

Η… σούπερ γιαγιά από το Σικάγο: Έκανε ελεύθερη πτώση σε ηλικία 104 ετών και «βλέπει» τα ρεκόρ Γκίνες (videos)

Τουρκία: 90 συλλήψεις σε 18 επαρχίες για σχέσεις με το PKK (video)

Αγία Σοφία: Ανησυχία για την στατικότητα του μνημείου – «Θα καταρρεύσει», προειδοποιεί Τούρκος ιστορικός (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:04