search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:38
MENU CLOSE

Μεταναστευτικό: Νέο «καμπανάκι» για τις ροές – Παρεμβάσεις Σχοινά και Μεϊμαράκη  

03.10.2023 06:32
prosfiges09-new

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυβέρνησης – πέραν των φυσικών καταστροφών – είναι το μεταναστευτικό το οποίο όμως λόγω των εξελίξεων δεν έχει την πρέπουσα προβολή.

Μάλιστα, τα προβλήματα δεν είναι λίγα καθώς όχι μόνο οι ροές έχουν αυξηθεί αλλά υπάρχει και ο φόβος ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να μπει σε «νέα παζάρια» με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τον τρόπο που λειτουργεί η Άγκυρα είναι ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος σε συνέντευξή του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το επόμενο στάδιο πρέπει να περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη στήριξη της Τουρκίας όσον αφορά τους πρόσφυγες στο έδαφός της, στήριξη σε μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων της, κυρίως ανατολικά προς Ιράν και Αφγανιστάν, καθώς επιτυχείς έλεγχοι εκεί σημαίνουν λιγότερες βάρκες στο Αιγαίο. Επιπλέον, οπωσδήποτε εφαρμογή της υποχρέωσης υποδοχής όσων πρέπει να επιστρέφονται και καλύτερη, από τη σημερινή, συνεργασία της τουρκικής ακτοφυλακής με το ελληνικό Λιμενικό και τον Frontex. […] Η συνεννόηση με την Τουρκία δεν λειτουργεί μόνο υπέρ της Ευρώπης, λειτουργεί και υπέρ της Τουρκίας, γιατί και εκεί η κοινή γνώμη έχει φτάσει στα όριά της» (Καθημερινή).

Δράσεις για το Μεταναστευτικό έχει αναλάβει από την Ευρωβουλή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έγραψε άρθρο μαζί με τον Μάνφρεντ Βέμπερ. Οι δύο άνδρες «έστρεφαν τα βέλη τους» κατά των Σοσιαλδημοκρατών και του Μακρόν.

«Όταν προειδοποιήσαμε τον περασμένο Ιανουάριο ότι η Ευρώπη υπνοβατεί σε μια νέα μεταναστευτική κρίση, οι σοσιαλδημοκράτες και οι φιλελεύθεροι μας κατηγόρησαν ότι τροφοδοτούμε τις φλόγες του λαϊκισμού. Απέρριψαν τις προειδοποιήσεις μας και τις ανησυχίες των πολιτών. Αντί να αναζητήσουν λύσεις για να σταματήσουν την παράτυπη ροή μεταναστών στην Ευρώπη, την αγνόησαν. Τώρα η Ευρώπη βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με μια μεταναστευτική κρίση και η πολιτική τραγωδία είναι ότι την είδαμε να έρχεται. Μέσα σε μια εβδομάδα, περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έφτασαν στις ακτές της Λαμπεντούζα, ενός μικρού νησιού με περίπου 6.000 κατοίκους 145 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τυνησίας. Μέσα σε λίγες ώρες, αυτό το μικρό νησί διπλασίασε τον πληθυσμό του, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για τους μετανάστες, τις αρχές και τους κατοίκους. Είναι μια κατάσταση που καμία πόλη ή δήμος δεν θα θεωρούσε αποδεκτή οπουδήποτε στην Ευρώπη», γράφουν μεταξύ άλλων στο κοινό τους άρθρο Μεϊμαράκης – Βέμπερ.

Διαβάστε επίσης:

Εμφύλιος Ιωακειμίδη – Σγουρού για τον… Σπύρο Χατζάρα και ωφελημένο τον Χαρδαλιά

Στέφανος Κασσελάκης: Το «κρας της φίλης» και η αποκάλυψη για τα γενέθλια της Φάρλι (Video)

Κασσελάκης, Μακμπέθ: Τερμάτισαν μαζί στο Spetses Mini Marathon – Δείτε βίντεο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:38