search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:39
MENU CLOSE

Η συγκλονιστική ιστορία της 13χρονης, που γέννησε στις τουαλέτες Κέντρου Υγείας σε νησί των Κυκλάδων – Τι είπε γιατρός στο topontiki.gr

04.10.2023 13:07
moro new

Πάγωσε το πανελλήνιο με την τραγική ιστορία μιας 13χρονης μαθήτριας που γέννησε στις τουαλέτες Κέντρου Υγείας στην ευρύτερη περιοχή των  Κυκλάδων.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κ.Υ με ωδίνες το περασμένο Σάββατο, χωρίς η ίδια αλλά και οι γονείς της να γνωρίζουν ότι είναι έγκυος.

Αμέσως το ιατρικό προσωπικό έκανε  ακτινογραφία στην κοιλιακή χώρα του παιδιού αλλά επειδή δεν υπάρχει ακτινολόγος ούτε γυναικολόγος στο Κ.Υ,  γιατροί άλλης ειδικότητας, αδυνατούσαν να κάνουν σωστή διάγνωση.

Το σοκαριστικό είναι ότι ενώ είδαν τη σπονδυλική στήλη του εμβρύου έκριναν ότι είναι… φερμουάρ! Μάλιστα διέγνωσαν τυμπανισμό και χορήγησαν στη μικρή… καθαρτικό.

Το παιδί πήγε στην τουαλέτα και λίγο αργότερα  με τρόμο ανακάλυψαν η ίδια και οι γονείς της  ότι γεννούσε!  Αμέσως σήμανε συναγερμός και ευτυχώς που το Κ.Υ διαθέτει χειρουργό, ο οποίος τη βοήθησε να γεννήσει με ασφάλεια και τέσσερις παιδιάτρους,  που ανέλαβαν τη φροντίδα του νεογνού μόλις ήρθε στον κόσμο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

« Όλα έγιναν μέσα σε 20 λεπτά»  είπαν έγκυρες πηγές στο topontiki.gr και τόνισαν ότι: «Ο ίδιος χειρουργός έχει ξεγεννήσει πολλές φορές γυναίκες του νησιού καθώς στο Κ.Υ μόνο μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει γυναικολόγος από το Τζάνειο Νοσοκομείο».

Το απίστευτο αυτό γεγονός αναδεικνύει με τον πιο σοκαριστικό τρόπο, τις επικίνδυνες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία της χώρας με συνέπεια να κινδυνεύουν ζωές.

Η νεαρή μητέρα μετά τον τοκετό διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Σύρου και τόσο η ίδια όσο και το νεογέννητο κοριτσάκι της είναι καλά στην υγεία τους.

Την απίστευτη υπόθεση έφερε στο φως ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία), ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1.

«Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται σ’ αυτό το ζήτημα η επικινδυνότητα που υπάρχει στα περιφερειακά μας νοσοκομεία.

Για φανταστείτε να υπήρχε μια επιπλοκή στο παιδί, όταν γεννούσε στην τουαλέτα. Πήγε λοιπόν σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο και δεν υπήρχε γυναικολόγος.

Στο νοσοκομείο αυτό υπηρετεί ένας ακτινολόγος, ο οποίος είχε κανονική άδεια, ένας χειρουργός, ένας αναισθησιολόγος. Τι σόι νοσοκομείο είναι αυτό σε μια πολύ μεγάλη περιοχή, όταν δεν έχει βασικές ειδικότητες γιατρών;» τόνισε με νόημα.

Διαβάστε επίσης

Μακελειό στη Λούτσα: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων – Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις

Δομοκός: Σοβαρό τροχαίο με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παιδί 2,5 χρονών – Έπεσε πάνω σε κολόνα

Ζερεφός: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:37