search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 04:50
MENU CLOSE

Καστελόριζο: Τι απαντά το ΕΚΑΒ μετά τη διακομιδή 4χρονης σε νοσοκομείο της Αττάλειας

04.10.2023 16:36
kastelorizo

Ένα 4χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί, μεταφέρθηκε από το Καστελόριζο σε νοσοκομείο της Αττάλειας την περασμένη Δευτέρα 2 Οκτώβριου.

Το ανατριχιαστικό ατύχημα έγινε όταν αναβατήρας στο κατάστημα που διατηρεί ο πατέρας της μικρής στο Καστελόριζο, συνέθλιψε το χέρι της και το παιδί κινδύνευε με ακρωτηριασμό. Επικράτησε πανδαιμόνιο και οι γονείς έσπευσαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης του νησιού όπου αμέσως ο γιατρός κάλεσε το Αεροδιακομιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο στενοί συγγενείς του παιδιού κατήγγειλαν ότι το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε νοσοκομείο της Αττάλειας στην Τουρκία με τουριστικό ημερόπλοιο, γιατί το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μιλώντας στο topontiki.gr ξεκαθάρισε ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Το Αεροδιακομιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση από το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης του Καστελόριζου στις 16:02 το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας και αμέσως ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αεροδιακομιδή της 4χρονης.

Στις 16:24 μ.μ ο γιατρός του Περιφερειακού ιατρείου επικοινώνησε ξανά με το ΕΚΑΒ και ακύρωσε την αεροδιακομιδή: «Οι γονείς του παιδιού αποφάσισαν να μεταφέρουν οι ίδιοι στο νοσοκομείο της Αττάλειας το κοριτσάκι τους και ακύρωσαν την αεροδιακομιδή» μας είπε ο κ. Παπαευσταθίου τονίζοντας ότι : «Το ΕΚΑΒ ποτέ δεν αρνήθηκε να στείλει ελικόπτερο για να φέρει το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του αποφάσισαν να μεταφέρουν  το παιδί στην Τουρκία, με τουριστικό ημερόπλοιο, προκειμένου η μικρή να φτάσει άμεσα στο νοσοκομείο, ώστε να της παρασχεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ιατρική βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Θέλεις να έχεις «δυνατή» καρδιά; Κάνε αυτό κάθε μέρα!

Φαρμακαποθήκες: Να ξεκινήσουν οι εξαγωγές σε 130 σκευάσματα που έχουν επάρκεια – Καταγγελία για ΕΟΦ και φαρμακοποιούς

Έρευνα: Η λεκτική βία στα παιδιά το ίδιο ζημιογόνα όσο η σεξουαλική και η σωματική κακοποίηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24