search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:49
MENU CLOSE

Ντέρμπι στα όρια… του στατιστικού λάθους για το δήμο της Λάρισας

04.10.2023 20:17
ekloges_dimoskopisi

Ντέρμπι και μάλιστα σκληρό αναμένεται να εξελιχθεί την Κυριακή για το δήμο Λάρισας, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση που έγινε ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέτρηση της ALCO για λογαριασμό του onlarissa.gr, ο νυν δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Καλογιάννης, υπολείπεται δύο εκατοστιαίων μονάδων του ανθυποψηφίου του, Θανάση Μαμάκου, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 36% έναντι 34% του νυν δημάρχου. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Πέτρος Κρίκης με 9% και τέταρτος ο Κώστας Βαϊούλης με ποσοστό 8%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 13%.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, ενώ ο Α. Καλογιάννης έχει υψηλό ποσοστό θετικών απόψεων μεταξύ των Λαρισαίων ψηφοφόρων (61% θετικές γνώμες και 32% αρνητικές), εντούτοις στη δημοσκόπηση, έξι στους δέκα ψηφοφόρους θεωρούν ότι πρέπει να εκλεγεί άλλος δήμαρχος, ενώ το 34% θέλει νέα θητεία του νυν δημάρχου. Από την πλευρά του, ο Θ. Μαμάκος συγκεντρώνει 50% θετικές γνώμες και μόλις 15% αρνητικές.

Εν ολίγοις, η εκλογική αναμέτρηση στη Λάρισα αναμένεται θρίλερ, ενώ, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση, ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, σημείωσε ότι «μία εικόνα “ανοιχτού αποτελέσματος”, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζει κανείς το προβάδισμα με δύο μονάδες διαφορά του Θ. Μαμάκου».

Διαβάστε επίσης:

Άγρια κόντρα Βελόπουλου – Στίγκα για την πρωτοκαθεδρία στην ακροδεξιά

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Γύρω στις 22.30 η πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα

Μητσοτάκης για μετρό Θεσσαλονίκης: Η δέσμευση «και μετρό και αρχαία» τηρείται στο ακέραιο 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:49