search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:11
MENU CLOSE

Τέλος στις χρεώσεις για χειραποσκευές στο αεροπλάνο βάζει η Ευρωβουλή – Τι προβλέπει το ψήφισμα

04.10.2023 16:38
aeroplano_xeiraposkeves_0410_1920-1080_new

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα, βάζει τέλος στις χρεώσεις των χειραποσκευών από τις αεροπορικές εταιρείες.

Το μη δεσμευτικό ψήφισμα προς την Κομισιόν προβλέπει μία ενιαία ευρωπαϊκή ρύθμιση ώστε με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το 2014 οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να καταργήσουν τα πρόσθετα τέλη για τους επιβάτες που φέρνουν χειραποσκευές στην καμπίνα, καθώς και τις πρόσθετες και ενίοτε κρυφές χρεώσεις, που δυσχεραίνουν τη σύγκριση των τιμών από τους επιβάτες.

Το 2014, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία, οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να επιβάλλουν πρόσθετο τέλος στις χειραποσκευές, εφόσον έχουν λογικό βάρος και διαστάσεις και τηρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Η ΕΕ επιδιώκει την επίλυση δύο προβλημάτων: Πρώτον, τις διαφορετικές πολιτικές που ακολουθούν οι αεροπορικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να προκαλούν σύγχυση στους επιβάτες και δεύτερον, τις ασαφείς διαφημίσεις που θα μπορούσαν να σημαίνουν κρυφές χρεώσεις αποσκευών κατά την αγορά του εισιτηρίου.

Παράλληλα, η ΕΕ επιδιώκει σαφήνεια από την πλευρά των αεροπορικών εταιρειών σχετικά με το ακριβές βάρος και μέγεθος.

Το γεγονός πως τα πρότυπα βάρους και μεγέθους μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, είναι ιδιαίτερα προβληματικό για τους επιβάτες με πτήσεις ανταπόκρισης σε διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες, αφού αυξάνεται η πιθανότητα να πληρώσουν επιπλέον τέλη στην πύλη επιβίβασης.

Διαβάστε επίσης:

Μπανγκόκ: «Μια φωνή μου έλεγε να πυροβολήσω» λέει ο 14χρονος δράστης της επίθεσης

ΕΕ: Συμφωνία των «27» για τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση – Οι διαφωνίες της Ιταλίας και η πίεση της Ευρωβουλής

Ευρωπαϊκή Ένωση: Στα 256 δισ. ευρώ ο «λογαριασμός» μιας πιθανής διεύρυνσης για 9 νέα μέλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:03