search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:37
MENU CLOSE

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Αράπογλου: «Πολλά ντέρμπι στις περιφέρειες – Αθήνα, Πειραιάς μπορεί να γλιτώσουν τον β’ γύρο» (video)

06.10.2023 11:19
arapoglou_0610_1460-820_new

Για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Pulse, Γιώργος Αράπογλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Αράπογλου είπε αρχικά πως «υπάρχουν πολλά ντέρμπι, κυρίως στις περιφέρειες. Βασικά οι τρεις μεγάλοι δήμοι είναι αυτοί που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρουν και φυσικά όλα παίζονται. Ο Πειραιάς ίσως και η Αθήνα να είναι λίγο πιο εύκολα, ίσως εκεί γλιτώσουν τον β’ γύρο. Πιο δύσκολα φαίνεται πως είναι στη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στη μάχη για τις περιφέρειες, είπε πως «ένα στοιχείο που μπορώ να πω από τις 4 νησιωτικές περιφέρειες είναι πως οι δύο είναι πιο εύκολες και οι δύο θα είναι ντέρμπι». Για κάποιες περιφέρειες στην ηπειρωτική χώρα είπε πως «δύο μπορεί να τελειώσουν και από τον πρώτο γύρο». Στη συνέχεια, τόνισε πως η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει κάποιους «αντάρτες». «Όπου δεν είναι μπλε ο χάρτης, το πιθανότερο είναι να είναι λευκό, δηλαδή ο νικητής να προέρχεται από τη ΝΔ, αλλά να μην στηρίζεται πλέον από το κόμμα».

Για το αν θα υπάρχει κάποιο πολιτικό μήνυμα από το αποτέλεσμα που θα δώσει η κάλπη, είπε πως «μετά από τη διπλή νίκη του καλοκαιριού, κάποιοι θα έλεγαν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα ήταν εκλογές χωρίς έντονο ενδιαφέρον, αλλά κάποια ντέρμπι θα υπάρχουν και θα υπάρχει κάποιο πολιτικό μήνυμα. Όταν υπάρχουν επιτυχίες στις αυτοδιοικητικές κάποιοι τις διεκδικούν, όταν κάποιοι δεν πηγαίνουν καλά θυμούνται ότι είναι αυτοδιοικητικές εκλογές», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης: Δεν θα ψηφίσω τον γάμο ομόφυλων – Θα χαιρόμουν αν ερχόταν ο Λοβέρδος στη ΝΔ (videos)

ΚΚΕ: Στόχος η είσοδος όσο περισσότερων υποψηφίων στον β’ γύρο και επανεκλογή Πελετίδη

Αποστολάκης: Ο Κασσελάκης επέλεξε στελέχη που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις – Αψύς αλλά «καθαρός» ο Πολάκης (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:36