search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:22
MENU CLOSE

Φθινοπωρινή απόδραση στην … πατρίδα του Τιραμισού

06.10.2023 16:23
treviso italia – new

Υπάρχει μια πόλη στην Ιταλία που όσοι την έχουν επισκεφτεί την παρομοιάζουν με την Βενετία, αλλά είναι πολύ πιο προσιτή  και με λιγότερους τουρίστες. Οι ειδικοί την αποκαλούν «Μικρή Βενετία», χάρη στα κανάλια, τα παλάτια και τα ιστορικά κτήρια που την κοσμούν.

Πρόκειται για το Τρεβίζο, στη βορειοανατολική Ιταλία, κοντά στην περιφέρεια Βένετο Προσέκο.

Το Τρεβίζο χαρακτηρίζεται από τα ποτάμια που το διασχίζουν και χαρίζουν στον επισκέπτη εκπληκτικές εικόνες όλες τις ώρες της μέρας. 

Είναι πολύ μικρότερη από τη Βενετία, αλλά εξίσου γοητευτική, γεμάτη πλατείες και ιστορικά κτήρια, στενά δρομάκια και παραμυθένιες γέφυρες, όπως έγραψε η μπλόγκερ Pizza Girl Patrol.  

Κι ενώ διαθέτει όλα τα προσόντα που έχει η διάσημη Βενετία, το Τρεβίζο είναι πολύ πιο προσιτό για τους επισκέπτες. Οι τιμές στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι πιο χαμηλές και γι αυτό το ταξίδι είναι πιο οικονομικό.

Η Sun Online Travel έκανε έρευνα για τις τιμές στα ξενοδοχεία και βρήκε δίκλινο δωμάτιο σε τετράστερο ξενοδοχείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο, με 60 ευρώ. Στους ξενώνες το μονόκλινο δωμάτιο αρχίζει από τα 16 ευρώ.

Επίσης μπορεί κάποιος να φάει σε ένα φτηνό εστιατόριο με 15 ευρώ και να πιει ένα ποτήρι μπύρα με 4 ευρώ.

Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Τρεβίζο είναι ο καθεδρικός ναός, με σημαντικά έργα θρησκευτικής τέχνης και υπόγεια κρύπτη του 11ου αιώνα. Η είσοδος στο ναό είναι δωρεάν.

Αν κάποιος θέλει να αντιληφθεί την ιστορική σημασία της πόλης δεν έχει παρά να περπατήσει γύρω από τα τείχη που την περιβάλλουν. Οι πιο σημαντικές πύλες στα τείχη είναι οι Ατλίνια, Πόρτα Σαν Τομάσο και Πόρτα Σάντι Κουαράντα.

Αξίζει επίσης μια βόλτα μέχρι το σιντριβάνι  Fontana delle Tette, όπου το νερό τρέχει από τα στήθη μιας γυναικείας μορφής.

Το Τρεβίζο έχει και ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον, καθώς είναι η πατρίδα του Τιραμισού, άρα κανένας δεν χάνει την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα κομμάτι από το διάσημο γλυκό.

Η διαμονή στο Τρεβίζο δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να οργανώσει μονοήμερες εκδρομές στη Βενετία και την Πάδουα.

Αξίζουν επίσης οι εκδρομές στους περίφημους αμπελώνες της περιοχής, που συνδυάζονται με δοκιμές κρασιού.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχος για απόπειρα βιασμού κρίθηκε γνωστός Έλληνας αρθρογράφος

Ρωσία – Δοκιμή του πυρηνοκίνητου πυραύλου: Μπορεί να πλήξει οποιονδήποτε στόχο και  φέρει και πυρηνική κεφαλή 

Κωνσταντινούπολη: «Στρατιά» αρουραίων έχει κατακλύσει γειτονιά της πόλης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:15