search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:39
MENU CLOSE

Ένοχος για απόπειρα βιασμού κρίθηκε γνωστός Έλληνας αρθρογράφος

06.10.2023 14:06
theodorikopoulos

Ποινή δωδεκάμηνης φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε στον αρθρογράφο Τάκη Θεοδωρακόπουλο, για απόπειρα βιασμού.

Ο 87χρονος αρθρογράφος του Spectator κρίθηκε ένοχος για επίθεση σε γυναίκα, το 2009, ενώ το θύμα ήταν στο σαλέ του γνωστού αρθρογράφου, στο Γκστάαντ των ελβετικών Άλπεων, για ένα Σαββατοκύριακο με σκι.

Γνωστός για την στήλη του High Life, από το 1977, ο γεννημένος στην Ελλάδα Τάκης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε ότι είναι «απολύτως μη ένοχος» και όπως έγραψε ο Guardian, ισχυρίστηκε πως οι κατηγορίες αυτές εντάσσονται σε σχέδιο για να καταστραφεί η καριέρα του. Ο δικηγόρος του άφησε να εννοηθεί ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου..

Το θύμα, που δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους, δήλωσε στο περιφερειακό δικαστήριο του Όμπερλαντ: «Ένιωσα σαν ένα κομμάτι κρέας. Δεν αισθανόμουν ότι με έβλεπε ως κάποιο άτομο. Προσπάθησα σκληρά να αφήσω πίσω μου αυτό το επεισόδιο, αλλά κλόνισε την επαγγελματική μου αυτοπεποίθηση και είχα αρκετές συναισθηματικές συνέπειες».

Το θύμα κατήγγειλε την επίθεση στην Μητροπολιτική Αστυνομία, το 2019, υποστηρίζοντας ότι καθυστέρησε μία δεκαετία να κάνει την καταγγελία γιατί νόμιζε ότι κανένας δεν θα την πίστευε.

«Δεν νόμιζα ότι θα με πίστευε κάποιος. Ο κατηγορούμενος ήταν, είναι, ένας πλούσιος και πανίσχυρος άνδρας. Νόμιζα ότι όλοι θα σκέφτονταν πως ψεύδομαι και προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ επαγγελματικά», δήλωσε το θύμα.

«Αλλά επίσης αισθανόμουν ντροπή. Σκεφτόμουν ότι δεν θα έπρεπε να είχα αποδεχτεί την πρόσκληση, δεν θα έπρεπε να πάω και ότι αν προσπαθούσα να πως σε κάποιον τι έγινε, θα έλεγε ότι ήταν δικό μου λάθος».

Ο δικαστής Μάρτιν Μπλάτερ έκρινε ένοχο τον Τάκη Θεοδωρακόπουλο για απόπειρα βιασμού και του επέβαλε ποινή δωδεκάμηνης φυλάκισης με αναστολή, δίνοντας εντολή στον αρθρογράφο να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και αποζημίωση στο θύμα. Ο δικαστής έκρινε «αξιόπιστες» τις δηλώσεις του θύματος, λέγοντας ότι δεν είχε κανένα κίνητρο για να κατηγορήσει ψευδώς τον Τάκη Θεοδωρακόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία – Δοκιμή του πυρηνοκίνητου πυραύλου: Μπορεί να πλήξει οποιονδήποτε στόχο και  φέρει και πυρηνική κεφαλή 

Κωνσταντινούπολη: «Στρατιά» αρουραίων έχει κατακλύσει γειτονιά της πόλης (Video)

Πούτιν για τη μοιραία πτήση του Πριγκόζιν: Δεν δέχθηκε εξωτερική επίθεση – Πώς έγινε η έκρηξη στο αεροπλάνο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:38