search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:04
MENU CLOSE

Ρέθυμνο: Πρωτοφανής καταγγελία μαθητή κατά εκπαιδευτικών επειδή έκαναν… απεργία – «Μου στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»

06.10.2023 12:03
apergia_ekpaideusi_new

Στο ΑΤ Ρεθύμνου για… εξηγήσεις καλούνται τέσσερις γυναίκες εκπαιδευτικοί επειδή έκαναν το «έγκλημα» να απεργήσουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, ένας μαθητής μέσης εκπαίδευσης προσέφυγε στην εισαγγελία Ρεθύμνου καταγγέλλοντας τους εκπαιδευτικούς επειδή έκαναν απεργία στις 21/9.

Ο μαθητής ισχυρίστηκε ότι «του στέρησαν το δικαίωμα στην γνώση».

Αντί όμως να δοθεί από τις αρχές άμεσα τέλος στην όλη ιστορία, οι εκπαιδευτικοί καλούνται σήμερα (6/10) το απόγευμα να δώσουν εξηγήσεις γιατί άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία.

Μάλιστα η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19.30 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

«Κανείς δεν πήγε στην εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης», σημειώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

«Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού σήμερα και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»!!! Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».

Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες.

Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση».

Διαβάστε επίσης:

Τούμπα – «OPAP Arena»: 12 συλλήψεις οπαδών στους ευρωπαϊκούς αγώνες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι απειλούν 41χρονο για να μην λάβει μέρος σε δημόσιο διαγωνισμό – Του έκαψαν το φορτηγό

Τροχαίο στην Αθηνών-Σουνίου: ΙΧ «καρφώθηκε» σε τοίχο (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01