search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 04:14
MENU CLOSE

Ισραήλ: Ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» – «Πράσινο φως» στον Νετανιάχου για τον πόλεμο

08.10.2023 15:50
ISRAEL

Η πόρτα του εφιάλτη έχει ανοίξει διάπλατα στη Μέση Ανατολή μετά τη χθεσινή αιφνίδια επίθεση που δέχτηκε το Ισραήλ από τη Χαμάς.

Κι ενώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες έχοντας προκαλέσει ήδη το θάνατο περισσότερων από 700 ανθρώπων σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, το υπουργικό συμβούλιο δίνει το «πράσινο φως» στον Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά των Παλαιστινίων, που θα μπορούσε να οδηγήσει επίσημα σε πόλεμο.

Η δήλωση του υπουργικού συμβουλίου θα υποβληθεί προς έγκριση αύριο, Δευτέρα, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Ασφάλειας της Κνεσέτ.

Την ίδια ημέρα, η Επιτροπή θα επικυρώσει αναδρομικά την απόφαση της κυβέρνησης για εκτεταμένη κινητοποίηση των εφεδρειών και για την κήρυξη ειδικής κατάστασης στο εσωτερικό μέτωπο.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Σάββατο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός με διάγγελμά του, προειδοποίησε ότι ο ισραηλινός στρατός θα χρησιμοποιήσει άμεσα όλες τις δυνάμεις του για να απενεργοποιήσει τις δυνατότητες της Χαμάς. «Θα τους πλήξουμε μέχρι θανάτου, θα τους εκδικηθούμε για τη μαύρη μέρα που επέφεραν στο κράτος του Ισραήλ και στους πολίτες του», τόνισε.

Μάλιστα, διαβεβαίωσε τους πολίτες πως «αυτό που συνέβη σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί στο Ισραήλ και θα φροντίσω να μην συμβεί ποτέ ξανά» για να προσθέσει:  «Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύΑυτός ο πόλεμος θα πάρει χρόνο, θα είναι δύσκολος, μέρες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας».

Διαβάστε επίσης:

Συνταρακτικό video από το Ισραήλ: Οικογένεια αιχμαλώτων θρηνεί και προσπαθεί να καλυφθεί

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα 44 νεκρών στρατιωτικών

Πόλεμος στο Ισραήλ – Επίσημη τοποθέτηση της Χεζμπολάχ για την εμπλοκή της: «Τα όπλα μας είναι με την Παλαιστίνη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16