Πόλεμος στο Ισραήλ: Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου - Σπεύδουν στην περιοχή αμερικανικά αεροπλανοφόρα και μαχητικά
Μεγαλώνει ο απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.
Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 2.243 άνθρωποι στο Ισραήλ τραυματίστηκαν επίσης από τις επιθέσεις της Χαμάς.
Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός που έδωσε νωρίτερα το μεσημέρι η ισραηλινή κυβέρνηση έκανε λόγο για πάνω από 600 Ισραηλινούς νεκρούς.
Από τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ως αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ 413 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 78 παιδιά και 41 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί, ανέφερε σήμερα το βράδυ το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας του θύλακα.
Επίσης, σχεδόν 2.300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιδρομές.
Νέα αμερικανική βοήθεια στο Ισραήλ
Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ξεκινούν να στέλνουν επιπλέον πυρομαχικά στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Λόιντ Όστιν, προσθέτοντας ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης της στρατιωτικής του παρουσίας στη Μέση Ανατολή.
Το πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας «θα ξεκινήσει να αναχωρεί σήμερα και θα φτάσει μέσα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Όστιν σε ανακοίνωσή του.
Πρόσθεσε ότι μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου μετακινείται στη θαλάσσια περιοχή πιο κοντά στο Ισραήλ, και αυτή η ομάδα περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο Ford και πλοία που το υποστηρίζουν.
Το Πεντάγωνο θα προσθέσει επίσης μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης στήριξης προς το Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης υποστήριξης προς το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς», ανέφερε η αμερικανική προεδρία.
Διαβάστε επίσης:
Μπάιντεν: Εντολή για πρόσθετη αμερικάνικη στήριξη στο Ισραήλ
ΥΠΕΞ: Επαναπατρίζονται άμεσα 81 Έλληνες από Ισραήλ – Παλαιστίνη