search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:16
MENU CLOSE

Ισραήλ: Αυτό το βίντεο δεν δείχνει Παλαιστίνιους αλεξιπτωτιστές της Χαμάς να προσγειώνονται σε φεστιβάλ

08.10.2023 19:57
festival 665- new

Ψευδές είναι το βίντεο που φέρεται να δείχνει αλεξιπτωτιστές της Χαμάς να προσγειώνονται στο χώρο του φεστιβάλ κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν στο Ισραήλ και κατέληξε στο μακελειό στο χώρο του φεστιβάλ.

Το βίντεο προέρχεται από τον λογαριασμό @eslrame1 στο TikTok, ο οποίος κατέγραψε το εξεταζόμενο γεγονός σε τρία διαφορετικά βίντεο-μέρη.

Το πρώτο από τα τρία μέρη έκανε τον γύρο του διαδικτύου, συνοδευόμενο από τον ισχυρισμό ότι “στρατιώτες της Χαμάς πέφτουν με αλεξίπτωτο στον χώρο του φεστιβάλ“.

Τα τρία βίντεο φέρουν ημερομηνία ανάρτησης 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Χρήστες στο Twitter έσπευσαν να σημειώσουν ότι το εξεταζόμενο βίντεο απεικόνιζε ένα γεγονός στην Αίγυπτο, που έλαβε χώρα στο αθλητικό κέντρο Al-Nasr Sports Club στο Κάιρο.

Συγκρίνοντας στιγμιότυπα από το εξεταζόμενο βίντεο και το βίντεο από το Al-Nasr Sports Club αποδεικνύεται πως πρόκειται για ακριβώς τον ίδιο χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Χαμάς: Αποτροπιασμός για τον ατιμωτικό θάνατο Γερμανίδας – Έφτυναν πάνω στο άψυχο κορμί της

Κομισιόν: Η σημαία του Ισραήλ δίπλα στης ΕΕ – Η ανάρτηση της Φον ντερ Λάιεν (photo)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χαοτική η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ – Εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες – Συνεχείς ακυρώσεις πτήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38