search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:47
MENU CLOSE

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Καταδίκη των ομοφοβικών δηλώσεων Μπέου, αλλά με «αιχμές» για Πολάκη

09.10.2023 13:56
pavlos_marinakis_new

Στην καταδίκη των ομοφοβικών και χυδαίων δηλώσεων του επανεκλεγέντος δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγες ώρες αφότου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις αυτές.

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος, αλλά και άλλοι δύο υπουργοί της κυβέρνησης – ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης – προχώρησαν σε άμεση και απερίφραστη καταδίκη των δηλώσεων Μπέου, σχεδόν την ώρα που αυτές γίνονταν και υπογράμμισε εμφατικά ότι δεν χωρά κάποια αμφισβήτηση στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης και της ΝΔ για το θέμα. Ωστόσο, φρόντισε να αφήσει αιχμές για την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «καλό θα είναι να μην ανεχόμαστε αντίστοιχες συμπεριφορές μέσα στο κόμμα μας». Μάλιστα, για να μη μείνει κάποια αμφιβολία σχετικά με το τι αναφέρεται, μίλησε για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σε βάρος του σκιτσογράφου της «Καθημερινής», Δημήτρη Χαντζόπουλου, στην οποία ο συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ είχε συμπεριλάβει φωτογραφία του σκιτσογράφου και τον «παρέδιδε στη χλεύη των πολιτών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν επιχειρεί συμψηφισμό, ωστόσο, σημείωσε ότι «το παραμύθι δεν έχει δράκο», απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ καλύπτει εμμέσως τον δήμαρχο Βόλου. Σε αντίστοιχο «μήκος κύματος» και αναφερόμενος σε δηλώσεις μελών της κυβέρνησης και της ΝΔ (Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης), οι οποίοι στάθηκαν απέναντι στην πρόθεση για θεσμοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και άσκησαν οξεία κριτική στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, περί τεκνοθεσίας, έκανε λόγο για «προσωπικές απόψεις» και επανέλαβε ότι για το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών ισχύει ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός και ότι το σχετικό νομοθέτημα θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή.

Περί αυτοδιοικητικών εκλογών

Κατά τα λοιπά, σχετικά με τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Π. Μαρινάκης επανέλαβε την ικανοποίηση της κυβέρνησης και της ΝΔ για τα αποτελέσματα, τα οποία και χαρακτήρισε ως επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κασσελάκη για τα ίδια αποτελέσματα, είπε ότι «προφανώς είδε άλλες εκλογές» συμπληρώνοντας ότι «καλό είναι να πατάμε στη γη». «Ούτε θριαμβολογούμε, ούτε πανηγυρίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, ωστόσο, επιχειρώντας να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα, εκτίμησε ότι οι πολίτες από τη μία πλευρά βλέπουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει προβλήματα, και από την άλλη βλέπουν την αντιπολίτευση να αρνείται την πραγματικότητα.

Όσον αφορά στον β’ γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, επανέλαβε ότι ο στόχος της ΝΔ παραμένει το «13 στα 13» για τις Περιφέρειες, επισημαίνοντας ότι από τους επτά Περιφερειάρχες που εξελέγησαν από τον α’ γύρο, κάποιοι είχαν καλύτερες επιδόσεις απ’ όσο στις αντίστοιχες εκλογές του 2019.

Όπως έγραψε και το topontiki.gr μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στήριξης στους υποψήφιους Περιφερειάρχες που διεκδικούν την εκλογή του στο β’ γύρο (Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Θεσσαλία, Βόρειο Αιγαίο και Πελοπόνησσος), αρχής γενομένης από το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και θα βρεθεί στη Μυτιλήνη για εκδήλωση του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής συνολικά και ειδικά σε μείζονες εκλογικές περιφέρειες, όπως ο δήμος Αθηναίων, λέγοντας ότι καθήκον των πολιτικών είναι να πείθουν τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες. Ειδικά, δε, για το δήμο Αθηναίων και τη διαφαινόμενη στήριξη του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, στον Χάρη Δούκα για το δεύτερο γύρο, σημείωσε ότι οι κινήσεις αυτές δεν προβληματίζουν τη ΝΔ, ωστόσο, τόνισε ότι όλα θα κριθούν στην κάλπη.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Μπακογιάννης: Ζήτησε debate από την ΕΡΤ – «Θα τα πούμε εκεί», απαντάει ο Χάρης Δούκας

 ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση Μητσοτάκη για Μπέο – Ελπίζουμε η λάσπη του Βόλου να μην έχει φτάσει μέχρι το Μαξίμου

Επικοινωνία Δένδια με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ – Εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:46