search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:28
MENU CLOSE

Νετανιάχου: «Ξεκινήσαμε – Η απάντησή μας στην επίθεση της Γάζας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

09.10.2023 16:13
Netanyahu_Israil

Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου πολυεπίπεδη επίθεση από Παλαιστίνιους ενόπλους από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός μιλούσε σε δημάρχους των νότιων παραμεθόριων πόλεων που επλήγησαν από την αιφνιδιαστική επίθεση που ξεκίνησε το Σάββατο, ανέφερε μια δήλωση του γραφείου του.

«Ξέρω ότι έχετε περάσει από τρομερές και δύσκολες καταστάσεις, το κράτος θα κάνει τα πάντα για να σας βοηθήσει», είπε στις τοπικές αρχές του νότιου Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου ανέφερε χαρακτηριστικά στους Ισραηλινούς αξιωματούχους να «μην καμφθούν γιατί πρόκειται να αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή», προσθέτοντας, «Η Χαμάς θα περάσει δύσκολα και τρομερά πράγματα» (…) μόλις ξεκινήσαμε» την εκστρατεία».

«Η ηγεσία σας είναι πολύ δυνατή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και χρειάζεται μια σθεναρή στάση στις δύσκολες μέρες που έρχονται».

«Σας αγκαλιάζω, εσάς και τους κατοίκους. Είμαστε όλοι μαζί σας και θα νικήσουμε (τη Χαμάς) με δύναμη, πολλή δύναμη», είπε ο Νετανιάχου.

«Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει» 

Αργότερα ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter, νέο βίντεο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) που καταστρέφουν ολοσχερώς οικισμό στη Γάζα. «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει» ήταν το σχόλιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το γραφείο του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός διέταξε να αυξηθεί η ένταση των αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, και ότι ενημερώθηκε πως όλοι οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και το εφεδρικό προσωπικό αναφέρθηκαν για υπηρεσία.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διέταξε μια «πλήρη πολιορκία» στη Λωρίδα της Γάζας με τον στρατό να σφυροκοπά το παλαιστινιακό έδαφος με αεροπορικές επιδρομές.

«Πολιορκούμε πλήρως τη Γάζα… Χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς φυσικό αέριο — είναι όλα κλειστά», είπε ο υπουργός Άμυνας σε βίντεο, αναφερόμενος στον θύλακα που έχει 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους. «Πολεμάμε ανθρωπόμορφα κτήνη και ενεργούμε ανάλογα», είπε.

Τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νότιο Ισραήλ όταν τρομοκράτες της Χαμάς πέρασαν τα σύνορα το Σάββατο, πυροβολώντας ανθρώπους στις κοινότητες και τις πόλεις κοντά στη Γάζα προτού οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας αρχίσουν να αντεπιτίθενται.

Διαβάστε επίσης:

Ο ισραηλινός στρατός αναπτύσσεται ενάντια σε πιθανή διείσδυση από τον Λίβανο

Σουηδία: Σάλος από δημοσίευμα ότι η διασημότερη συγγραφέας νουάρ είναι απάτη – «Της γράφει άλλος τα βιβλία» (Videos)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απίστευτες μαρτυρίες επιζώντων – «Γυναίκες έχουν βιαστεί στον χώρο του πάρτι δίπλα στα πτώματα των φίλων τους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 21:27