search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 06:51
MENU CLOSE

Ο ισραηλινός στρατός αναπτύσσεται ενάντια σε πιθανή διείσδυση από τον Λίβανο

09.10.2023 15:53
rouketes

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε στρατεύματα για πιθανή διείσδυση από τον Λίβανο, η οποία σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό φαίνεται να έλαβε χώρα στο κεντρικό τμήμα των συνόρων των δύο χωρών.

Η ένταση στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ έχει αυξηθεί καθώς μάχεται με τους ένοπλους της Χαμάς που πραγματοποίησαν μαζική διείσδυση από τη νότια Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο.

«Λήφθηκε μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου. Στρατιώτες των IDF αναπτύσσονται στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ έδωσε την τοποθεσία κοντά στο Ανταμίτ, απέναντι από τις λιβανέζικες συνοριακές πόλεις Άαλμα ελ Τσάεμπ και Ζαχάιρα.

Οι κάτοικοι αρκετών κοινοτήτων στο βόρειο Ισραήλ έλαβαν οδηγίες από άνδρες των
δυνάμεων ασφαλείας να παραμείνουν σε ασφαλείς χώρους και να μην βγουν από τα σπίτια
τους, διότι υπάρχουν υποψίες για εισβολή ενόπλων, σύμφωνα με το δίκτυο Kan 11.

Η δημόσια ραδιοφωνία του Ισραήλ μεταδίδει επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες για
ανταλλαγή πυρών στο βόρειο μέρος της χώρας, μεταξύ στρατιωτών και ενόπλων που
πέρασαν τα σύνορα από το Λίβανο.

Δύο νεκροί

Ισραηλινοί στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα, σκότωσαν τουλάχιστον δύο ενόπλους οι οποίοι διέσχισαν τα σύνορα από το έδαφος του Λιβάνου σήμερα, ανακοίνωσε ο στρατός, σε μια ένδειξη ενός πιθανού νέου μετώπου, τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις μάχονται με τη Χαμάς στη Γάζα.

Ένας ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού Al Manar TV, που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι ακούγονταν πυρά και εκρήξεις στα νότια σύνορα του Λιβάνου με τον Ισράηλ.

Ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η σιιτική οργάνωση δεν έχει οργανώσει κάποια επιχείρηση εντός του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι στρατιώτες «σκότωσαν έναν αριθμό ένοπλων υπόπτων που διείσδυσαν στο έδαφος του Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου» και «στρατιωτικά ελικόπτερα πλήττουν αυτή τη στιγμή τη ζώνη αυτή».

Ένας εκπρόσωπος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στον Λίβανο είπε ότι είναι ενήμερος για ένα επεισόδιο στα νότια σύνορα αλλά δεν διέθετε περισσότερες πληροφορίες. Ο στρατός του Λιβάνου δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν.

Ανάληψη ευθύνης

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, ανέλαβε την ευθύνη την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή εντασσόταν στην ευρύτερη επιχείρηση «Θύελλα του Αλ Άκσα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επτά «σιωνιστές στρατιώτες» τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Αμβούργο: Αποκαθίστανται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο μετά την απειλή για βόμβα σε αεροπλάνο προερχόμενο από το Ιράν

Σουηδία: Σάλος από δημοσίευμα ότι η διασημότερη συγγραφέας νουάρ είναι απάτη – «Της γράφει άλλος τα βιβλία» (Videos)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απίστευτες μαρτυρίες επιζώντων – «Γυναίκες έχουν βιαστεί στον χώρο του πάρτι δίπλα στα πτώματα των φίλων τους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02