search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:23
MENU CLOSE

«Mega Stories»: Ντοκιμαντέρ για μια ζωή που χάθηκε και την ανθρωπιά που απειλείται

10.10.2023 17:54
mega stories kargiotis- new

Ενδεχομένως να σκέφτηκαν ορισμένοι ότι το χθεσινοβραδινό  ντοκιμαντέρ της εκπομπής «Mega stories», το οποίο «ψηλάφισε»τη μικρή μα σπουδαία ζωή του Αντώνη Καργιώτη, ήταν μελό. Ότι προκάλεσε συναισθηματική φόρτιση. Ότι μπορεί και να εκμαιεύτηκε η συγκίνηση του τηλεθεατή. Μα το πανελλήνιο είχε «παγώσει», με όσα είχαν καταγράψει οι κάμερες στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο «Mega Stories» της σεζόν ήταν ένα βαθιά ανθρώπινο αφιέρωμα στον αδικοχαμένο καλοσυνάτο Αντώνη, τον οποίον πέταξαν συνάνθρωποι του με «εξουσία» από τον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon για να βρει τραγικό θάνατο στα απόνερα του.

Φάνηκε ότι δημοσιογράφος και  εκπομπή δεν είχαν πρόθεση να στηθεί τηλεδίκη. Αν είχε πρόθεση να προκαλέσει το κοινό αίσθημα, αυτό το κατάφερε. Όμως ,δεν ήταν το αίσθημα οργής ή θυμού για τους κατηγορούμενους.

Ήταν μια προσπάθεια να κεντρίσει το αίσθημα ανθρωπιάς, η οποία απειλείται από τόνους τοξικής «λάσπης».  Με πρόθεση να υπογραμμίσει το αυτονόητο. Το οποίο εν τέλει δεν είναι και δεδομένο.

 Ήθελε να δείξει ότι μια σπρωξιά κάποιου, με «εξουσία» στα χέρια του,  μπορεί να προκαλέσει απρόσμενες συνέπειες σε μερικούς άλλους ανθρώπους με πρώτη την αφαίρεση ζωής.

Ήθελε να δείξει ότι ο Αντώνης, ο οποίος αντιμετωπίστηκε ως άνθρωπος ενός κατώτερου Θεού από  μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ήταν σημαντικός για κάποιους στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τον τόπο του.

Εκείνοι που τον ζούσαν καθημερινά  και τον γνώριζαν, τον έκαναν παρέα, μίλησαν για την καλοσύνη του, την ανθρωπιά του.

Οι αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού περιστατικού περιέγραψαν απάνθρωπη  συμπεριφορά,  αναφέρθηκαν  στην ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, ότι το πλοίο αναχωρούσε με καθυστέρηση, η οποία δεν οφειλόταν σε υπαιτιότητα του. Σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

Ήθελε να αφηγηθεί μια ιστορία για μια ζωή που χάθηκε. Για να μην ξεχαστεί ο Αντώνης Καργιώτης. Όπως το είχε κάνει η Αναγνωστοπούλου και με τον Ζάκ Κωστόπουλο, τον οποίον είχαν ξυλοφορτώσει μέχρι θανάτου, επειδή κάποιοι τον είχαν «περάσει» για κλεφτρόνι και πρεζόνι.

Ήθελε να δείξει ότι φαινόμενα μισανθρωπισμού θα πρέπει να μας ανησυχούν, ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, σαν μαντηλάκι στο τσεπάκι αρκετών, βγαίνει και εκδηλώνεται με ευκολία και «όποιον πάρει ο Χάρος».

Διαβάστε επίσης:

Επικράτησε ο «Σασμός» στη «μάχη» τηλεθέασης της Δευτέρας

Οι Πανθέοι – Spoiler: Η Δέσποινα προειδοποιεί τον Φάνη για τον Στάθη

Τηλεθέαση: Τρεις οι «ισχυροί» πόλοι τη Δευτέρα – Πρώτο το Mega

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:22