search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 02:05
MENU CLOSE

Στο πλευρό του Ισραήλ οι ΗΠΑ: «Έχουν καθήκον να απαντήσουν στις επιθέσεις της Χαμάς» λέει ο Μπάιντεν

10.10.2023 21:54
mpainten
AP

Οι ΗΠΑ «αυξάνουν» την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Τζο Μπάιντεν, σε διάγγελμά του μετά τη μαραθώνια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζμιν Νετανιάχου.

«Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Θα στείλουμε το αεροπλανοφόρο και συζητάμε για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί. Είμαστε σε επικοινωνία. Θα μιλήσουμε με το Κογκρέσο για να εγκριθεί βοήθεια. Δεν είναι θέμα κομματικό, είναι θέμα παγκόσμιας ασφαλείας», τόνισε ο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η βοήθεια θα περιλαμβάνει πυρομαχικά και «αναχαιτιστικά για την ανανέωση του σιδερένιου θόλου». «Θα διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ δεν θα ξεμείνει από αυτά τα κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία για να υπερασπιστεί τις πόλεις και τους πολίτες του» είπε. .

Ο ίδιος σημείωσε πως το «Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στις επιθέσεις». «Τηρούμε τους νόμους του πολέμου, έχει σημασία, υπάρχει διαφορά», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί προσεύχονται για τις οικογένειες που επλήγησαν από τις φρικαλεότητες. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «στέκονται ενωμένες» με το Ισραήλ.

Συνέχισε κλιμακώνοντας κατά της Χαμάς, λέγοντας: «Ξέρετε ότι υπάρχουν στιγμές στη ζωή του, το εννοώ κυριολεκτικά, όταν το αγνό, ανόθευτο κακό εξαπολύεται σε αυτόν τον κόσμο. Ο λαός του Ισραήλ ζει μια τέτοια στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο, τα αιματοβαμμένα χέρια της Χαμάς που δηλωμένος σκοπός της ύπαρξής της είναι να σκοτώνει Εβραίους. Αυτή ήταν μια πράξη απόλυτου κακού. Περισσότεροι από 1000 πολίτες σφαγιάστηκαν. Όχι απλώς σκοτώθηκαν, σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες που σκοτώθηκαν. Γονείς σφαγιάστηκαν χρησιμοποιώντας το σώμα τους για να προσπαθήσουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους».

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ» συμπλήρωσε ο Μπάιντεν. «Η Χαμάς δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά τρόμο και αιματοχυσία».

«Το Υπουργείο Άμυνας έχει μεταφέρει την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων USS Gerald R. Ford στην ανατολική Μεσόγειο και έχει ενισχύσει την παρουσία των μαχητικών μας αεροσκαφών. Και είμαστε έτοιμοι να μετακινήσουμε πρόσθετα μέσα όπως απαιτείται» δήλωσε Αμερικανός πρόεδρος. Ακόμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και αναχαιτιστικών για την ενίσχυση του «σιδερένιου θόλου».
Προειδοποίησε επίσης τυχόν εχθρικά μέρη να μην εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο Ισραήλ.
«Οι καρδιές μας μπορεί να είναι ραγισμένες, αλλά η αποφασιστικότητά μας είναι ξεκάθαρη», είπε. «Χθες, μίλησα επίσης με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και να συντονίσουμε την ενιαία αντίδρασή μας».

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Ξεμπλόκαραν οι ΥΠΕΞ την ευρω-βοήθεια προς την Παλαιστίνη μετά τις αντιδράσεις για τις παλινωδίες της Κομισιόν

Πρό των πυλών η χερσαία επίθεση στη Γάζα: Ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ – Μπαράζ βομβαρδισμών από τη Χαμάς – Στα καταφύγια οι κάτοικοι

Προ των πυλών η χερσαία επίθεση στη Γάζα: Ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ – Μπαράζ βομβαρδισμών από τη Χαμάς – Στα καταφύγια οι κάτοικοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19