search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:37
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το χρονικό του αιματοκυλίσματος στο φεστιβάλ Supernova (video)

10.10.2023 11:36
festival

Στο αίμα βάφτηκε το μουσικό φεστιβάλ Supernova, στο νότιο Ισραήλ, μετά την επιδρομή ενόπλων κομάντος της Χαμάς, οι οποίοι έφτασαν στον χώρο από αέρος.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, το οποίοι επρόκειτο να διεξαχθεί στην έρημο του νοτίου Ισραήλ, ανήμερα της εβραϊκής γιορτής Σουκότ, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον νεαρών μουσικόφιλων από το Ισραήλ αλλά και από άλλες χώρες από κάθε γωνιά του κόσμου.

«Έφτασε η ώρα να ενωθεί ξανά η οικογένειά μας. Θα περάσουμε υπέροχα», έγραφαν οι διοργανωτές στα social media λίγο πριν την έναρξη του event. Όμως, τα πράγματα πήραν τελείως άλλη τροπή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πάνω από 260 νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες άλλοι πιστεύεται ότι απήχθησαν.

Το Sky News δημοσίευσε ένα βίντεο που εξηγεί πώς βάφτηκε στο αίμα το φεστιβάλ Supernova, μετά την έφοδο των μαχητών της Χαμάς.

Όπως εξηγεί το βρετανικό δίκτυο, το φεστιβάλ ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής σε μια περιοχή της ερήμου κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. Κλιπ που δημοσιεύτηκαν στο TikTok δείχνουν κόσμο να χορεύει κοντά στην κεντρική σκηνή το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν ξεκινήσει ο εφιάλτης.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι περίπου εκείνη την ώρα άρχισαν να ακούγονται οι κρότοι ρουκετών από απόσταση, ωστόσο πολλοί από τους νέους που διασκέδαζαν ακούγοντας δυνατή μουσική αρχικά δεν κατάλαβαν καν ότι συνέβαινε κάτι περίεργο.

Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο, η μουσική σταμάτησε και το προσωπικό ασφαλείας άρχισε να καλεί τον κόσμο να απομακρυνθεί από τις σκηνές.

Βίντεο δείχνουν νέες και νέους να αποχωρούν βιαστικά, ξαφνιασμένοι και απορημένοι, αλλά όχι ακόμα τρομαγμένοι.

Η ώρα του πανικού έρχεται λίγο αργότερα, όταν αρχίζουν να πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί από τους ενόπλους της Χαμάς.

Κόσμος εμφανίζεται σε κλιπ να τρέχει στην έρημο προσπαθώντας να γλιτώσει. Άλλο βίντεο καταγράφει μονάδες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων να στήνουν οδοφράγματα όπου βρίσκουν καταφύγιο κάποιοι νέοι. Άλλοι προσπαθούν να κρυφτούν μόνοι τους όπου βρουν.

Η καταγραφή των συμβάντων από το Sky News περιλαμβάνει τα πλάνα της απαγωγής της 25χρονης Νόα Αργκαμάνι, που απλώνει τα χέρια της ικετευτικά ενώ οι ένοπλοι της Χαμάς την παίρνουν μαζί τους πάνω σε ένα μηχανάκι.

Επίσης περιλαμβάνει πλάνα από άλλες αρπαγές και επιθέσεις στο φεστιβάλ.

Φωτογραφία που δημοσίευσε ο ισραηλινός στρατός δείχνει μερικά από αυτά κάτω από μια σκηνή.

Τo βίντεο κλείνει με πλάνα από drone που δείχνουν τον απόηχο της τραγωδίας με τα δεκάδες καμένα και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα κοντά στο χώρο του φεστιβάλ.

Διάβαστε επίσης:

Χαμάς: Ήταν έκπληξη και για εμάς η επιτυχία της εισβολής – «Χάρτινη τίγρη» ο ισραηλινός στρατός

Πόλεμος στο Ισραήλ: O στρατός επιβεβαιώνει τους 1500 νεκρούς ένοπλους της Χαμάς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας (Video)

Ολονύχτιος βομβαρδισμός της Γάζας – Nετανιάχου: «Αυτό που θα κάνουμε θα μείνει στην Ιστορία» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:32