search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 21:40
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ζευγάρι πριν σκοτωθεί από τη Χαμάς πρόλαβε κι έκρυψε τα 10 μηνών δίδυμα μωρά του

10.10.2023 12:25
Untitled design (3)

Μια απίστευτη ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ου έχει προκαλέσει τον θάνατο 900 Ισραηλινών – πολιτών και στρατιωτών – και την ομηρία δεκάδων άλλων.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κολομβία, Γκάλι Ντράγκαν, αποκάλυψε μια τραγική ιστορία μιας οικογένειας όπου ένα ζευγάρι 30χρονων Ισραηλινών όταν κατάλαβαν ότι δέχονται επίθεση και πρόλαβαν να κρύψουν τα δίδυμα 10 μηνών βρέφη τους πριν να πέσουν νεκροί από τα πυρά των τρομοκρατών της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό διπλωμάτη ο Ιτάι και η Χαντάρ Μπερδισέφσκι βρίσκονταν στο σπίτι τους όταν έγινε η επίθεση της Χαμάς και είχαν δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους για να πάρουν μια απόφαση για τα παιδιά τους τα οποία τελικά έκρυψαν σε ένα ασφαλές καταφύγιο.

Το ζευγάρι των 30χρονων «πολέμησε γενναία» όπως αναφέρει ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κολομβία πριν να πέσουν νεκροί από τα πυρά των ενόπλων της Χαμάς.

Το τελευτάιο πράγμα που έκανε το ζευγάρι ήταν τα δώσει στα παιδιά του την ευκαιρία να ζήσουν  κι ευτυχώς οι τρομοκράτες της Χαμάς δεν βρήκαν τα βρέφη, τα οποία εντόπισαν σχεδόν μισή μέρα μετά ζωντάνα οι ισραηλινές αρχές.

«Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα παιδιά τους. Τα έκρυψαν σε ένα καταφύγιο πριν οι τρομοκράτες να μπουν στο σπίτι τους. Ο Ιτάι και η Χαντάρ δολοφονήθηκαν βάναυσα αφού πολέμησαν γενναία απέναντι στους τρομοκράτες» έγραψε ο Γκάλι Ντράγκαν.

«Δύο τρομοκρατημένοι γονείς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα παιδιά τους που τώρα ορφάνεψαν. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη αυτών των ηρώων» κατέληξε στην ανάρτησή του ο Ισραηλινός διπλωμάτης.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Σοκαριστικό βίντεο από το Ισραήλ – Η στιγμή που η Χαμάς απαγάγει νεαρή μητέρα με τα δύο παιδιά της (video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το χρονικό του αιματοκυλίσματος στο φεστιβάλ Supernova (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 21:28