search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:21
MENU CLOSE

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σήμερα το τηλεοπτικό τετ α τετ Μπακογιάννη-Δούκα

11.10.2023 10:03
Doukas new

Το πρώτο τους τετ α τετ, στο πλατό της δημόσιας τηλεόρασης θα έχουν απόψε Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στον Δήμο Αθηναίων. 

Το debate μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων, το οποίο αποφασίστηκε μετά το αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών που έφερε πρώτο και με διαφορά 27 μονάδων Κώστα Μπακογιάννη θα είναι περισσότερο ζωντανό σε σχέση με την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, παραμονές των εθνικών εκλογών του Μαΐου.

Τα επιτελεία τους στη συζήτηση που είχαν με τη διοίκηση της ΕΡΤ θέλησαν να βγάλουν τον ασφυκτικό κορσέ που φορούν στους «μονομάχους», εδώ και χρόνια και να παρουσιάσουν σε ένα αδιάφορο κατά τ’ άλλα τηλεοπτικό κοινό ένα πιο … εύπεπτο προϊόν. 

Και μόνον το γεγονός ότι οι κ.κ. Μπακογιάννης και Δούκας θα έχουν το δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων (έως τρεις) ο ένας στον άλλο καθιστά αν μη τι άλλο τη διαδικασία περισσότερο ενδιαφέρουσα. 

Στις 21.15 αναμένεται να ξεκινήσει η τηλεμαχία των δύο, που προσέρχονται με κύριο στόχο να μην φάνε «γκολ» αλλά να κερδίσουν στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα είναι σχετικά σύντομη η όλη διαδικασία, καθώς θα διαρκέσει μόλις μιάμιση ώρα στην οποία οι δυο τους θα επιχειρήσουν να τονίσουν τα δυνατά τους σημεία και να «καλύψουν» τα αδύνατα. 

Ο νυν δήμαρχος Αθηναίων που διεκδικεί και δεύτερη θητεία θα θελήσει να προσπεράσει τον «Μεγάλο Περίπατο» που ταλαιπώρησε και ενόχλησε ακόμη και εντός του γαλάζιου στρατοπέδου, αναδεικνύοντας το έργο που έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας του, προς όφελος, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, των πολιτών.

Η εμπειρία του στο τιμόνι του πρώτου δήμου της χώρας ακόμη και η άνεση του στις κάμερες θεωρούνται ατού απέναντι στον άπειρο Χάρη Δούκα και αυτό που θα επιδιώξει να «περάσει» ο κ. Μπακογιάννης είναι το ηγετικό του προφίλ.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ από από την άλλη, μετά τη στήριξη που έλαβε από τον Κώστα Ζαχαριάδη που κατέλαβε την τρίτη θέση θα γίνει περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό.

Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που διηγήθηκε χαμογελαστός στους δημοσιογράφους την ώρα που περίμενε στα γραφεία του συνδυασμού τον κ. Ζαχαριάδη.

Οδηγός ταξί που χρησιμοποίησε και ο οποίος δεν τον αναγνώρισε, του ανέφερε πως υπάρχει και κάποιος Δούκας που διεκδικεί τον Δήμο Αθηναίων, τον οποίο δεν έχει δει.

«Φανταστείτε την έκπληξή του όταν του είπα πως εγώ είμαι», σχολίασε ο κ. Δούκας που επιδιώκει, αν και φαντάζει δύσκολο, να κάνει την ανατροπή αυτή την Κυριακή.

Ποντάρει στη συμμετοχή στις κάλπες, καθώς η μεγάλη αποχή ευνόησε τον Κώστα Μπακογιάννη. 

«Η μονομαχία δίνει τη δυνατότητα στους Αθηναίους να κρίνουν και να συγκρίνουν. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κόμματα, δεν ήρθα για να κάνω μία κομματική καταγραφή, το όλο σχήμα μας είναι αυτοδιοικητικό. Κατεβαίνω υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων και θέλω να μιλήσω για την Αθήνα και τα προβλήματα της πόλης. Για αυτό και απευθύνομαι σε όλους, όσοι πιστεύουν ότι η καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, τα θέματα της ασφάλειας, είναι πολύ κρίσιμα», ανέφερε ο Χάρης Δούκας σε συνέντευξή του χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Δέκα τέσσερις ερωτήσεις θα δεχθούν οι κ.κ. Μπακογιάννης και Δούκας από τους δημοσιογράφους, διάρκειας έως 30 δευτερόλεπτα. Η απάντηση σε κάθε μια από τις ερωτήσεις θα έχει διάρκεια έως 2 λεπτά, ενώ κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα για μία συμπληρωματική ερώτηση. 

Έξι συν μια θα είναι ενότητες, ενώ στο τέλος θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τοποθέτηση, διάρκειας έως δύο λεπτών. 

Οι ενότητες είναι οι εξής: 

Λειτουργία της πόλης

Ασφάλεια

Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα

Υποδομές/Ανάπτυξη

Κοινωνική πολιτική

Πολιτισμός

Ελεύθερη ενότητα

Τον συντονισμό της τηλεμαχίας θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψηφίους δημάρχους θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS Λήδα Μπόλα και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Προβατάς. Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί από το ERTNEWS.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η διπλή «αυτοκτονία» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη – Το “πραξικόπημα” κατά Τσίπρα για Παππά και η ατυχής έμπνευση με Πέγκα

Νικήτας Κακλαμάνης: Αηδιαστικό φαινόμενο ο Μπέος, λάθος η στήριξη από ΝΔ – Δεν αποκλείω να ηγηθεί ακροδεξιού μορφώματος (video)

Σπίρτζης: «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μπορούν να ενοποιηθούν και να έχουν κοινή κάθοδο στις εκλογές» (audio)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05