search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 20:44
MENU CLOSE

Δίκη Πισπιρίγκου: «Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος της Τζωρτζίνας» κατέθεσε ιατροδικαστής

11.10.2023 16:33
roula_pispirigkou_diki_mod

Τον ισχυρισμό ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε «οξύ πνευμονικό οίδημα συνεπεία πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων» επανέλαβε εξεταζόμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης.

Ο ιατροδικαστής – μάρτυρας κατά τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου απάντησε σε ερωτήσεις, υποστηρίζοντας πως ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας οφείλεται «σε οξύ πνευμονικό οίδημα, συνεπεία πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων», ενώ επεσήμανε πως υπήρχε καλπάζουσα λοίμωξη στον οργανισμό του παιδιού.

«Εγώ δεν έχω δει θάνατο από κεταμίνη, νεκροτομικά όμως γνωρίζω πως προκαλεί έναν ασφυκτικού τύπου μηχανισμό. Το πως δόθηκε η αιτία θανάτου στο περαστικό αυτό, παρέχει παρασάγγας από το σύνηθες» τόνισε ο μάρτυρας, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την αιτία θανάτου που δόθηκε στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει βιβλιογραφικά ποσοστό της κεταμίνης που είναι θανατηφόρο, ενώ πρόσθεσε πως δεν περιλαμβάνονται στην ιατροδικαστική έκθεση τα στοιχεία που να τεκμηριώνουν την αιτία θανάτου.

Όσον αφορά την ανεύρεση του ροκουρόνιου σε χρόνο μεταγενέστερο, είπε πως πρόκειται για κάτι «παράδοξο» και «ανορθόδοξο». «Στο μυαλό μου η πιθανότερη εκδοχή είναι η ιατρογενής χορήγηση της κεταμίνης. Δε φαίνεται να χορηγείται, αλλά βρίσκεται στο αίμα του παιδιού. Δεν είπα ότι οι γιατροί είναι ψεύτες αλλά στη δική μου λογική, όπως τεκμηριώνεται από την εμπειρία μου, έχουν σχέση με ιατρογενείς χειρισμούς» τόνισε ο κ. Κραββαρίτης.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Οκτώ άτομα, γιατροί νοσηλευτές , κατέθεσαν ότι δεν δόθηκε κεταμίνη στο παιδί. Λέτε ψέματα;

Μάρτυρας: Δεν έχω δει διασωλήνωση χωρίς αναισθησία… Δεν είπα ότι οι γιατροί είναι ψεύτες. Δεν επιτέθηκα στους κλινικούς γιατρούς … Είναι ο λόγος τους εναντίον του δικού μου.

Πρόεδρος: Το παιδί δεν ήταν μονίμως σε οξυγόνο. Επανέρχεται και όταν παθαίνει ξανά κρίση του ξαναβάζουν οξυγόνο. Την βοηθάει το οξυγόνο και το βγάζουν. Ένας πνεύμονας που είναι στα κακά του τα χάλια όπως καταθέσατε πως γίνεται να λειτουργεί ξανά και να επανέρχεται η αναπνοή;

Μάρτυρας: Το παιδί έπαιρνε μια σταθερή αγωγή. Το ότι υπάρχει μια στιγμιαία βελτίωση σε μια λοίμωξη του αναπνευστικού δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λοιμογόνος παράγοντας. Σε νοσοκομείο ήταν το παιδί και το φρόντιζαν δεν σημαίνει ότι το αίτιο καταρρίφθηκε.

Πρόεδρος: Με κορεσμό ακόμη και 99% που είχε το παιδί στις 10 και στις 11 Απριλίου του 2021 επιμένετε ότι τα 27.100 λευκά είναι εικόνα σηψαιμίας;

Μάρτυρας: Αυτό δείχνει ότι οι πνεύμονες λειτουργούν δεν σημαίνει όμως ότι δεν υποβόσκει λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ακολούθησε η εξέταση της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία επίσης προτάθηκε να καταθέσει στη δίκη από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της η μάρτυρας αμφισβήτησε εκ νέου ότι η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας είναι η χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης. Ακόμη, η κ. Δημακοπούλου και σήμερα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη να οφείλονται σε πιθανή κληρονομική νόσο.

Η εξέταση της συγκεκριμένης μάρτυρα θα συνεχιστεί αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Αίας Μανθόπουλος: Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό ο ηθοποιός (Video)

Κέρκυρα: Πετούν σκυλάκια από μεγάλο ύψος για να τα ξεφορτωθούν σε καταφύγιο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 20:42