search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:37
MENU CLOSE

Στέφανος Κασσελάκης: Το «ευχαριστώ» στον Τσίπρα για την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Video)

11.10.2023 10:56
tsirpas new

Υπερήφανος δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης για την ομιλία του προκατόχου του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμμετείχε στην ενότητα «Η ακροδεξιά ιδεολογία και οι προκλήσεις για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι για να περιοριστεί η επιρροή της ακροδεξιάς «χρειάζονται πολιτικές και ιδεολογικές ρήξεις με το πυρήνα των ιδεών της», επισημαίνοντας ακόμη πως «χρειάζονται κοινωνικές πολιτικές μείωσης των ανισοτήτων, κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια».

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «το μίσος, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, βρήκαν ξανά έδαφος να εξαπλωθούν στην ευρωπαϊκή ήπειρο 70 και πλέον χρόνια μετά την ήττα του φασισμού» και διερωτήθηκε για το «ποιος ευθύνεται όμως για αυτή την εξέλιξη; Ποιος έκανε mainstream τον ακραίο ρατσιστικό λόγο;

Ποιοι προσπάθησαν να αναθεωρήσουν την ιστορία και να εφεύρουν τη θεωρία των δύο άκρων; Ποια μιντιακά συστήματα ξέπλυναν την ακροδεξιά ρητορική, ακόμη και τους νεοναζί;

Ποιες πολιτικές οδήγησαν στον κοινωνικό αποκλεισμό εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, κάνοντας τους ευάλωτους στην ακροδεξιά ρητορική; Ποιες κυβερνήσεις στοχοποίησαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες;».

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), ο Στέφανος Κασσελακης παραθέτει σε βιντεο την ομιλία Τσίπρα και δηλώνει «περήφανος» γι’ αυτήν.

Μάλιστα όπως γράφει χαρακτηριστικά «ευχαριστώ, πρόεδρε».

«Μια σύντομη ομιλία που με κάνει υπερήφανο. Σε ευχαριστώ, Πρόεδρε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σήμερα το τηλεοπτικό τετ α τετ Μπακογιάννη-Δούκα

ΣΥΡΙΖΑ: Η διπλή «αυτοκτονία» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη – Το “πραξικόπημα” κατά Τσίπρα για Παππά και η ατυχής έμπνευση με Πέγκα

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα πολιτικά μηνύματα που θα βγάλει η δεύτερη κάλπη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Αυτοδιοικητικές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:37