search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:31
MENU CLOSE

Μπίστης: Διαχωρίζει την θέση του από τα λεγόμενα Κασσελάκη στον ΣΕΒ

13.10.2023 01:03
mpistes
Eurokinissi

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Νίκος Μπίστης διαχωρίζει τη θέση του από τα λεγόμενα Κασσελάκη στον ΣΕΒ για τη φορολόγηση του πλούτου και των επιχειρήσεων.

Με τα λεγόμενά του είναι σαν να αναγγέλλει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως στην ομιλία του στον ΣΕΒ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει -μεταξύ άλλων- ότι «η σύγχρονη Αριστερά αναγνωρίζει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Η λέξη “κεφάλαιο” δεν είναι λέξη προς δαιμονοποίηση. Και η λέξη “εργασία” πρέπει να είναι προτροπή για “συνεργασία”, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της επιχείρησης».

Η ανακοίνωση

«Η Αριστερά και η κεντροαριστερά σε όλη την Ευρώπη και σε όλες τους τις εκδοχές που με χωρούν – από την αριστερή Σοσιαλδημοκρατία μέχρι την ριζοσπαστική Αριστερά – υποστηρίζουν την φορολόγηση του πλούτου και των επιχειρήσεων. Αλλιώς τα περί κοινωνικού και αναπτυξιακού κράτους είναι λόγια κενά περιεχομένου. Αυτή η ειδοποιός διαφορά από την συντηρητική παράταξη δεν έχει σχέση με πλειοψηφίες, καταστατικά και πειθαρχίες. Έχει σχέση με αρχές, την πορεία και την συνείδηση καθενός και καθεμιάς».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Κασσελάκη – Βαρθολομαίου την Παρασκευή στη Μεγάλη Βρεταννία

Ο Μητσοτάκης στο Tik Tok: «Έπρεπε να είχα βγει και σε αυτή την πλατφόρμα να μιλήσω για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές»

«Καρφιά» Τσακαλώτου σε Κασσελάκη: «Η “συνεργασία” των εργαζομένων δεν δούλεψε στο παρελθόν, δεν θα δουλέψει ούτε στο μέλλον»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50