search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 09:46
MENU CLOSE

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση σε τιμή χαμηλότερη από πέρυσι

13.10.2023 08:09
PETREELAIO NEW

Ξεκινάει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζεται και επίσημα η χειμερινή περίοδος.

Η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα είναι τελικά λίγο χαμηλότερη από πέρυσι και αυτό οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες.

Ο ένας έχει να κάνει με τον καιρό και την ασθενική όπως αναμένεται ζήτηση, τις πρώτες ημέρες τουλάχιστον, και ο δεύτερος έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχει παρέμβαση μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες εμπορίας, της ΕΚΟ, κάτι που πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες.

Έτσι λοιπόν όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΚΟ προσφέρει έκπτωση 5% στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών, από σήμερα 13 Οκτωβρίου (οπότε αρχίζει η διανομή του πετρελαίου) έως και τις 17 Νοεμβρίου 2023.

Έτσι λοιπόν η τιμή σε μέσα επίπεδα εκτιμάται να διαμορφωθεί σε 1,30 με 1,33 ευρώ το λίτρο. Μάλιστα πριν την ανακοίνωση της ΕΚΟ, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, προέβλεψε τιμή για τα μεγάλα αστικά κέντρα, στα 1,38 – 1,39 με τη Μέση Πανελλαδική τιμή, στο 1,42 – 1,43.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι στο ξεκίνημα της περιόδου, η τιμή για την Αττική ήταν περίπου στο 1,37 έως 1,39 ευρώ το λίτρο και σε μέσα επίπεδα στο 1,41 ευρώ το λίτρο.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση

Σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης, εκτιμάται ότι η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, όπως και πέρυσι θα ανοίξει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και θα αφορά περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά.

Στο τέλος της τρέχοντος μηνός αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα ποσά και τους δικαιούχους.

Αν δεν αλλάξει κάτι η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει με βάση το περυσινό χρονοδιάγραμμα σε τρείς δόσεις ανάλογα με το χρόνο τιμολόγησης των αγορών και την υποβολή των παραστατικών. Η πρώτη θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Αλλαγές υπάρχουν εφέτος στα εισοδηματικά κριτήρια αυτών που έχουν παιδιά. Έτσι ενώ παραμένει στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, σε 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Διαβάστε επίσης

Τουρισμός: Γιατί Ελλάδα, Μαγιόρκα και Τουρκία θα είναι δημοφιλείς και το 2024

ΕΣΠΑ 2021-2027: Δύο νέες δράσεις προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ για νέους επιχειρηματίες

Συντάξεις χηρείας: Έρχεται δραστικό κούρεμα και στον ιδιωτικό τομέα – τι θα χάσουν οι δικαιούχοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12