search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 23:49
MENU CLOSE

Στο Χαϊδάρι προχωράμε μαζί, «Λαϊκή Συσπείρωση» η μόνη επιλογή!

14.10.2023 06:30
SELEKOS

Αύριο στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στο Χαϊδάρι, όπως και στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη, στον Τύρναβο της Λάρισας και φυσικά στην Πάτρα, οι εργαζόμενοι έχουν επιλογή. Είναι το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο με σήμα το γαρύφαλλο της ελπίδας, της διεκδίκησης όλων όσων μας αξίζουν. 

Στην πόλη μας, όπως και στις υπόλοιπες τέσσερις πόλεις, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι του μόχθου, τα νέα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν μια αγωνιστική δημοτική αρχή, η οποία θα είναι δίπλα τους και όχι απέναντί τους, θα έχει στο επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. 

Η επιλογή και στο Χαϊδάρι είναι η αλλαγή πλεύσης στο δήμο και την Κυριακή εκφράζεται με συμμετοχή και ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση. Για να βρεθούμε σε καλύτερη θέση την επόμενη μέρα, για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα, γιατί στα δύσκολα, ο λαός χρειάζεται μια δημοτική αρχή στο πλευρό του, η οποία θα μπαίνει μπροστά, θα διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα του. Θα είναι με δυο λόγια το στήριγμα του και όχι ένας ακόμα εχθρός που θα του προσθέτει νέα εμπόδια. 

Εμείς ως δημοτική αρχή την περίοδο 2014 – 2019, παρά το ότι παραλάβαμε μια άθλια κατάσταση και μάλιστα σε συνθήκες μνημονίων και οικονομικού στραγγαλισμού – δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό – παλέψαμε σκληρά, βάλαμε τις βάσεις, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν, να λυθούν προβλήματα της καθημερινότητας. 

Βάλαμε πάνω από όλους και όλα, τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, γιατί  εμείς αυτές τις ανάγκες δεν τις βάζουμε στη ζυγαριά, για να τις βάλουμε τελικά στην άκρη επειδή κοστίζουν. Ακριβώς το αντίθετο. Δεν λογαριάζουμε το κόστος, αλλά μόνο το όφελος, τη στήριξη, την ανακούφιση που μπορεί να έχουν οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά του. 

Οι αντίπαλοί μας, όπως και ο απερχόμενος δήμαρχος στο Χαϊδάρι, αναφέρονται στους υποψήφιους του ΚΚΕ μιλώντας για «οπισθοδρόμηση»…. 

Εμείς απευθυνόμαστε στο λαό του Χαϊδαρίου, ο οποίος έχει και γνώση και πείρα. Είναι οπισθοδρόμηση να διεκδικείς τη χρηματοδότηση που δικαιούνται οι δημότες σου; Να μειώνεις δημοτικά τέλη, να καταργείς τροφεία και να παίρνεις όλα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς, να μειώνεις συνδρομές στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και να “αγκαλιάζεις” πάνω από 2000 παιδιά, να νοιάζεσαι αν κάθε οικογένεια, κάθε παιδί έχει ένα πιάτο φαΐ; 

Από την άλλη, είναι πρόοδος να ανέχεσαι να παίρνει ο Δήμος «ψίχουλα» από τα κεντρικά κρατικά ταμεία και να βάζεις κι άλλους φόρους, να συμβιβάζεσαι με τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς, να διεκδικείς να εισπράττεις εσύ τον άδικο φόρο τον ΕΝΦΙΑ, να ζητάς όλο και πιο πολλά από τους δημότες σου για ακόμα λιγότερες υπηρεσίες, να αντιμετωπίζεις τους εργαζόμενους στο Δήμο με αυταρχισμό; Όλα αυτά και πολλά άλλα θα έχουν να θυμούνται οι Χαϊδαριώτες από τη διοίκηση του απερχόμενου δημάρχου.

Είναι οπισθοδρόμηση να παλεύεις για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία στα οποία δε θα στάζουν τα ταβάνια, θα έχουν αντισεισμική θωράκιση και τα παιδιά μας δεν θα είναι στοιβαγμένα παιδιά στις αίθουσες, όπως απαιτούν οι σύλλογοι γονέων; 

Ή μήπως είναι οπισθοδρόμηση να έχει ο τοπικός ΕΟΠΥΥ όλες τις ιατρικές ειδικότητες γιατρών, να μην καταρρέει σε κάθε εφημερία το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στο Δήμο μας; Εμείς ως δημοτική αρχή για όλα αυτά παλέψαμε μαζί με τους μαζικούς φορείς και τους συλλόγους της πόλης μας. 

Γιατί, τελικά, πρόοδος είναι να παλεύεις για να καλυτερεύεις τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου και όχι να αδιαφορείς για τις ανάγκες των δημοτών σου υπηρετώντας την πολιτική που τις στραγγαλίζει, όπως και συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Ναι, πρόοδος είναι τα παιδιά μας να ζουν καλύτερα από μας, να έχουν περισσότερα και καλύτερα από μας. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε στο Χαϊδάρι με τη βιβλιοθήκη – στολίδι στο κέντρο της πόλης μας, γιατί ξέρουμε πως η γνώση είναι δύναμη για τα παιδιά μας. Η πρωτοβουλία μας αυτή έγινε “καρφί” στο μάτι τους γιατί ήθελαν ο χώρος να παραδοθεί για εκμετάλλευση σε μεγαλοεπιχειρηματία. 

Ταυτόχρονα αναβαθμίσαμε τους αθλητικούς χώρους, στηρίξαμε τα αθλητικά σωματεία, πολλά απ’ αυτά με μεγάλη ιστορία, τα οποία σήμερα είναι υπό διωγμό, γιατί ξέρουμε πως ο αθλητισμός δημιουργεί αντισώματα στα παιδιά μας απέναντι στις σάπιες αξίες που καλλιεργεί το σύστημα τους.

Θέσαμε σε προτεραιότητα έργα αναγκαία για την πόλη, για την προστασία της ζωής των δημοτών, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα που διεκδικήσαμε από την Περιφέρεια τα οποία έμειναν στη μέση από την τωρινή διοίκηση. Μάλιστα, έργα στην πόλη μας, τα οποία η σημερινή διοίκηση παρουσιάζει σαν δικά της, είναι έργα τα οποία εμείς διεκδικήσαμε και δρομολογήσαμε. 

Όπως και σε άλλες πόλεις, έτσι και στο Χαϊδάρι, διακινείται το μεγάλο ψέμα ότι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, ακριβώς επειδή είναι αντίθετοι με την ΕΕ, δεν αξιοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα. Τους διαψεύδει το παράδειγμα του δήμου της Πάτρας με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, που ήδη αξιοποιεί πάνω από 200 εκ. Ευρώ.

Στο Χαϊδάρι επίσης γνωρίζουν πως πολλά από τα έργα τα οποία παρέλαβε από μας η σημερινή διοίκηση ήταν ενταγμένα σε ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία εμείς διεκδικήσαμε. 

Ποια είναι η διαφορά μας; Εμείς διεκδικούμε αυτά τα προγράμματα γιατί είναι μέρος των χρημάτων που έχει πληρώσει ο λαός και θέλουμε να επιστρέψουν πίσω στο ίδιο βελτιώνοντας τη ζωή του και όχι να καταλήξουν στις τσέπες τρωκτικών – επιχειρηματιών και μεγαλοεργολάβων. 

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι επέλεξαν τους συνδυασμούς που δεν βρίσκονται στον β’ γύρο, αναγνωρίζουν όμως σε μας τη σταθερότητα, την εντιμότητα, τη μαχητικότητα και τους καλούμε να προχωρήσουμε μαζί για μια πενταετία διεκδίκησης για όλα όσα μας αξίζουν. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και όπως, συμβαίνει με την Πάτρα, έτσι και το Χαϊδάρι, η Καισαριανή, η Πετρούπολη, ο Τύρναβος της Λάρισας και φυσικά η “κόκκινη” Ικαρία που εξέλεξε αγωνιστή δήμαρχο από την περασμένη Κυριακή, να γίνουν σημεία αναφοράς για όλη την Ελλάδα.

*Ο Μιχάλης Σελέκος είναι υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρό «χαρτί» για τον τόπο ο Σίμος Ρούσσος

Απάντηση στις προκλήσεις του χώρου των ΜΜΕ, δίνεται με πρωτοβουλίες και πράξεις

Το παράδειγμα του Ισραήλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 23:47