search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:32
MENU CLOSE

Ισχυρό «χαρτί» για τον τόπο ο Σίμος Ρούσσος

13.10.2023 20:22
mavraganis-new

Μέγιστη προσπάθεια καταβάλλεται μεταξύ των δυο εκλογικών γύρων για κομματικοποίηση της αυτοδιοικητικής εκλογής δημοτικής αρχής στον Δήμο Χαλανδρίου.

Μέχρι και το «ισχυρό χαρτί» του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου που είναι η άντληση σημαντικών κρατικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων που δεν έχουν προηγούμενο στην πόλη, επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να αμφισβητηθεί. 

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, μαζί με την παραγωγική δημοτική ομάδα του, ως άξιος και συμπεριληπτικός «καπετάνιος» της πόλης, έχει φιλοτεχνήσει ένα ψηφοδέλτιο που θα το ζήλευαν και οι βασικοί κομματικοί φορείς της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Εκτεταμένη διεύρυνση, με αυστηρά όμως κριτήρια κοινωνικής και αυτοδιοικητικής πορείας των προσώπων που το συναπαρτίζουν, με βιογραφικά επαγγελματικής διαδρομής, με εκπροσώπηση μαζικών κοινωνικών χώρων και με στελέχη που έχουν αντικειμενική δυνατότητα προσφοράς την επόμενη δύσκολη μέρα της παραγωγής του απαιτούμενου έργου.

Έχοντας λάβει υπόψη, παράλληλα, όλα τα αναγκαία στοιχεία πολιτικών ανοιγμάτων σε όλους τους δημοκρατικούς χώρους, από την οικολογία και την κεντροαριστερά, όπως και υγιείς δυνάμεις πιο συντηρητικών αποχρώσεων, χωρίς να απεμπολεί στο ελάχιστο το αξιακό πολιτικό του πρόσημο, ενώ δεν λησμόνησε όπως διαγράφεται από τις επιλογές του και την προτεραιότητα εκπροσώπησης για τις νέες και τους νέους της τοπικής κοινωνίας.

Ο Σίμος Ρούσσος έχει αποδείξει με την παρουσία και το έργο του ότι υπήρξε και παραμένει δήμαρχος της πόλης κρατώντας την αυτοδιοίκηση μακριά από μικροκομματικές και στενόμυαλες πολιτικές. Δεν παριστάνει τον κομματάρχη και η οπτική για αξιοποίηση όλων των δημιουργικών φωνών και όλων δραστήριων και παραγωγικών δυνάμεων της πόλης εξηγεί το λόγο που οι δημότες Χαλανδρίου τον εμπιστεύονται, παρά τις κατά καιρούς (συνήθως κατά τις προεκλογικές περιόδους) άναρθρες κραυγές γνωστών και άγνωστων πολιτικάντηδων.

Δεν είναι τυχαίο ότι προκειμένου να πετύχει τους στόχους που εκλέχθηκε να υπηρετεί, έχει αξιοποιήσει κάθε προσφερόμενο μέσο και πόρο που μπορεί να συνδεθεί με το πρόγραμμα που κατέθεσε και υπηρετεί για όλες και για όλους τους πολίτες.

Ακόμα περισσότερο διόλου τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί και το γεγονός ότι ενώ από μία πλευρά κατηγορείται ότι έχει ιδεολογικές παρωπίδες της πολιτικής του προέλευσης, από άλλη πλευρά του αποδίδεται ότι χρησιμοποιεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα μέσα των πλέον σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως η επένδυση σε νέο οδοφωτισμό λαμπτήρων «led» σε συνεργασία με κατάλληλο ανάδοχο μετά από διαγωνισμό και ότι στη φροντίδα του δημοτικού πρασίνου συμμετέχει ενεργά και αποδοτικά μια τοπική κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση (κοινσεπ). 

Την ώρα που η μικροπολιτική και λαϊκισμός δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε ό,τι πιο θετικό και δημιουργικό έχει γνωρίσει η πόλη και η αυτοδιοίκηση, ως πολίτες οφείλουμε να δώσουμε μαζική ψήφο εμπιστοσύνης στον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο για «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου», για να καταστήσουμε το παράδειγμά του κυρίαρχο. Και για να κρατήσουμε στη ζωή την αχτίδα αισιοδοξίας των φωτεινών γειτονιών μας, σε αντίθεση με τη γενικευμένη πολιτική – και όχι μόνο – δυστοπία που βιώνουμε στις μέρες μας.

Αυτή την 2η εκλογική Κυριακή 15 Οκτωβρίου, συμμετέχουμε – ψηφίζουμε δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, για το Χαλάνδρι, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τη Δημοκρατία.

*Ο Αλέξης Μαυραγάνης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου με τον Σ. Ρούσσο, Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ και Πολιτικός Επιστήμονας – Περιβαλλοντολόγος

Διαβάστε επίσης:

Σε αυτές τις εκλογές δεν μιλήσαμε για το μέλλον της πόλης μας

Η Μέση Ανατολή και πάλι εμπόλεμη ζώνη: Οι ευθύνες μίας τραγωδίας

Απάντηση στις προκλήσεις του χώρου των ΜΜΕ, δίνεται με πρωτοβουλίες και πράξεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06