search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:44
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης αναχώρησε για τις ΗΠΑ αφήνοντας πίσω ανοιχτά μέτωπα – Σε ποιες μάχες του β’ γύρου εστιάζεται το ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου

15.10.2023 06:30
SYRIZA

Τρεις ακριβώς εβδομάδες συμπληρώνονται από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δεν λέει να κοπάσει το εσωκομματικό μέτωπο, μεταξύ της ηγεσίας και της νέας ηγετικής ομάδας από τη μια και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης από την άλλη.

Παρά το εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος και το γεγονός πως ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος έχει βρει τον βηματισμό του (εκκρεμεί για παράδειγμα η συγκρότηση του άτυπου οργάνου του «πρωινού καφέ» για την χάραξη της ημερήσιας ατζέντας) ο Στέφανος Κασσελάκης αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ

Βασικός στόχος του ταξιδιού, που αναμένεται να έχει διάρκεια 10 – 15 μέρες, είναι ζητήματα μετακόμισης στο πλαίσιο της μόνιμης πλέον παραμονής του στην Ελλάδα, όμως αναμένεται να έχει και δραστηριότητα ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας επαφές με την ομογένεια, ή ακόμη και με μέλη του Κογκρέσου. Έτσι τουλάχιστον λένε οι συνεργάτες του αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημο πρόγραμμα.

Με δεδομένο ότι το κόμμα «βράζει» για το πώς κινείται η ηγεσία μέχρι στιγμής και για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη συγκληθεί τα εκλεγμένα όργανα, αναμένεται να υπάρξει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στα μέσα της εβδομάδας. Αν δεν αλλάξει ο προγραμματισμός, η συνεδρίαση, όπως είναι αναμενόμενο λόγω του ταξιδιού, θα γίνει με τηλεδιάσκεψη. Ωστόσο, η Κεντρική Επιτροπή που αρχικώς υπολογιζόταν για τις 22 Οκτωβρίου, φαίνεται να πηγαίνει για Νοέμβριο λόγω του ταξιδιού (ακόμη κι αν επιστρέψει νωρίτερα από το τέλος του μήνα, θα πέσει πάνω στην 28η Οκτωβρίου).

Οι μάχες του β’ γύρου στις οποίες στρέφει το βλέμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ σήμερα ολοκληρώνονται οι αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές που και αυτές έφεραν κραδασμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει γραμμή για στήριξη των προοδευτικών υποψηφίων στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τις περιφέρεις το ενδιαφέρον κορυφώνεται για την μάχη Κώστα Αγοραστού με τον Δημήτρη Κουρέτα στην Θεσσαλία – ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αθήνα, τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Κώστας Ζαχαριάδης έχουν καλέσει σε στήριξη του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα, απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Αμφότεροι (Κασσελάκης – Ζαχαριάδης) δεν έχουν κρύψει ότι προσβλέπουν σε συνεργασία μεταξύ των δύο χώρων στο πλαίσιο της Διοίκησης του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης έχει δοθεί γραμμή στήριξης για τον Στέλιο Αγγελούδη (και πάλι υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ) στην Θεσσαλονίκη, απέναντι στον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης (πχ Γιαννούλης, Νοτοπούλου) έχουν καλέσει και σε στήριξη της Χρύσας Αράπογλου (ΠΑΣΟΚ) στον Δήμο Καλαμαριάς.

Οι αμιγώς συριζικές μάχες από τις οποίες έχει προσδοκίες η Κουμουνδούρου είναι αυτές του Χαλανδρίου με τον Σίμο Ρούσσο ο οποίος δεν εκλέχτηκε από τον πρώτο γύρο για λίγες ψήφους. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος δήμαρχος είναι ένας από τους υποψηφίους που η κυβέρνηση, δια των Άδωνι, Πλεύρη, Αυγενάκη αλλά και Μαρινάκη, έστρεψε τα πυρά της τα τελευταία εικοσιτετράωρα, επιχειρώντας τον επηρεασμό των ψηφοφόρων με το επιχείρημα πως αν εκλεγεί αριστερός υποψήφιος ο Δήμος θα χάσει το νέο ΕΣΠΑ.

Η άλλη υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή της Τίνας Καφατσάκη στου Ζωγράφου η οποία πέρασε στον δεύτερο γύρο με απόσταση 2.014 ψήφων από τον πρώτο, Βασίλη Θώδα.

Στην Καισαριανή ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον νυν δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο (πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο) απέναντι στον υποψήφιο του ΚΚΕ και πρώην δήμαρχο Ηλία Σταμέλλο ο οποίος πήρε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο.

Διαβάστε επίσης:

Διαδοχικές συναντήσεις Ρένας Δούρου με τους Πρέσβεις Παλαιστίνης και Ισραήλ

Γιαννούλης: Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με καρτελάκια στα σούπερ μάρκετ και αναρτήσεις στο διαδίκτυο

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Μαλλιά κουβάρια υπουργοί και αντιπολίτευση για τον Αγοραστό, το Χαλάνδρι, τις αποζημιώσεις και την… Παλαιστίνη!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 18:43