search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:28
MENU CLOSE

Αμπάς: «Οι πολιτικές της Χαμάς δεν εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό»

16.10.2023 00:40
ABBAS

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι οι ενέργειες και οι πολιτικές της οργάνωσης Χαμάς δεν εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Παράλληλα ο παλαιστίνιος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση των «πολιτών, φυλακισμένων και κρατουμένων και των δύο πλευρών».

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο Αμπάς δήλωσε επίσης ότι η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) είναι «ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού», σύμφωνα με το WAFA.

Έκκληση Γκουτέρες προς Χαμάς και Ισραήλ

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε σήμερα έκκληση προς την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους χωρίς όρους και προς το Ισραήλ να επιτρέψει την ταχεία και απρόσκοπτη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

«Κάθε ένας από αυτούς τους στόχους ισχύει αυτός καθαυτόν. Δεν πρέπει να γίνουν διαπραγματευτικά όπλα και πρέπει να υλοποιηθούν διότι αυτό είναι το σωστό να γίνει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Διαβάστε επίσης:

Πολωνία: Ο Τουσκ νικητής των εκλογών – «Η δημοκρατία νίκησε, τους διώξαμε από την εξουσία»

Ισραήλ: Νεκρός διοικητής της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή

«Ώρα μηδέν» για τη Γάζα – «Κόλαση» για 9η μέρα στη Μ. Ανατολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:28