search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:23
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Ο Παπανδρέου… πιέζει τον Ανδρουλάκη για «προοδευτικό μέτωπο»  

17.10.2023 07:47
papandreou_androulakis_new

Μπορεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να θέλει να «ρίξει» τους τόνους μετά την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου περί «προοδευτικού μετώπου» αλλά η αλήθεια είναι ότι ο πρώην Πρωθυπουργός με τα όσα είπε σήκωσε πολύ… σκόνη.  

Δεν υπάρχει άλλη κουβέντα στα πολιτικο-δημοσιογραφικά τραπέζια πέρα από το εάν η νίκη του Χάρη Δούκα στην Αθήνα μπορεί να φέρει εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια – τα οποία όμως τα αποκλείει ρητά η ηγετική ομάδα – είναι να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.  

«Όταν ενώνουμε τις προοδευτικές δυνάμεις, τις δημοκρατικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο με γνώσεις, δυνατότητες αλλά και με όραμα, μπορεί να γίνει η ανατροπή» ήταν η φράση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία άνοιξε τον κύκλο συζητήσεων. Η δήλωση του πρώην του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αίσθηση όχι μόνο γιατί δεν απηχεί την επίσημη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και γιατί μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους.  

Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι καθαρό και δεν είναι λίγα τα στελέχη της Κεντροαριστεράς τα οποία αναλύουν αυτή την φραση ως «πίεση» στον Νίκο Ανδρουλάκη, τουλάχιστον για διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, στελέχη της Κουμουνδούρου βλέπουν πολύ θετικά τη δήλωση Παπανδρέου και ζητούν από τον Ανδρουλάκη να «κάνει πίσω την αλαζονεία του». «Δυστυχώς οι πρώτες δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη –σε αντίθεση με τον κ. Παπανδρέου που, έστω και καθυστερημένα, έβαλε τα πράγματα σε σωστή βάση– αποδείχτηκαν κατώτερες του αναμενόμενου, δείχνοντας αλαζονεία», αναφέρουν από την Κουμουνδούρου. 

Από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι η αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι μια αποφασισμένη πολιτική καθώς όπως υποστηρίζουν «η θέση μας για πολιτική αυτονομία είναι ξεκάθαρη, ενώ στόχος είναι η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές και η διακυβέρνηση της χώρας στις εθνικές εκλογές».  

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή καθώς μίλησε για «νίκη ΠΑΣΟΚ».  «Σήμερα πετύχαμε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Νίκη της αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη. Νίκη της ανανέωσης. Νίκη του προοδευτικού λόγου που αγκαλιάζει τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού. Είναι όμως και η πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη. Της αλαζονείας, της αμετροέπειας και των πελατειακών πρακτικών. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε τον τελευταίο μήνα ότι είναι ικανός να συνεργαστεί ακόμα και με το σκοτάδι για να πετύχει τους εκλογικούς του στόχους. Απόψε, όμως, ο ελληνικός λαός του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.  

Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην Πρωθυπουργό είναι παραπάνω από καλές, τώρα αν αυτή η δήλωση γίνει αφορμή για εσωκομματική τριβή είναι ένα ερώτημα το οποίο –όπως λένε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη– δεν υφίσταται.  

Διαβάστε επίσης:

H αποτίμηση της επόμενης ημέρας: Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τους «αντάρτες» Περιφερειάρχες

ΣΥΡΙΖΑ: Καζάνι που βράζει η εσωκομματική αντιπολίτευση – «Όχι» Σκουρλέτη σε συγχώνευση με ΠΑΣΟΚ – Θα κουνήσει μαντήλι ο Βίτσας αν…

Τίρανα: Συνάντηση Μητσοτάκη με Έντι Ράμα – Τι ειπώθηκε για τον Φρέντι Μπελέρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:16