search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:37
MENU CLOSE

Aυγέρη για την απένταξη έργων από Ταμείο Ανάκαμψης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά για την κακοδιαχείριση

18.10.2023 17:48
METSOTAKES
Eurokinissi

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά για την κακή διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με τα 4,5 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης που λιμνάζουν.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη ψέγει τη σιωπή της κυβέρνησης και την καλεί να πάρει επιτέλους θέση σχετικά με τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά για την κακή διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι συντριπτικά: Το 85,9% του συνολικού ποσού των δανείων του Ταμείου αφορά μόλις 36 μεγάλες εταιρείες-ομίλους» σημειώνει η ίδια προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί τη συνταγή στην οποία μας έχει συνηθίσει:

«Πολλά λεφτά στους λίγους, ελάχιστα στους πολλούς και μικρή απορρόφηση πόρων προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας ότι πλέον «είναι ξεκάθαρο ότι η ανάκαμψη της κοινωνίας δεν είναι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης» επισημαίνει ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι για άλλη μια φορά οι μεγάλοι χαμένοι. 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να μοιράστηκαν 667 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που μόλις δύο εταιρείες πήραν 300 εκατομμύρια ευρώ».

Αναλυτικά η δήλωση της Δ. Αυγέρη:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά για την κακή διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι συντριπτικά: Το 85,9% του συνολικού ποσού των δανείων του Ταμείου αφορά μόλις 36 μεγάλες εταιρείες-ομίλους.

Η πραγματική απορρόφηση των κονδυλίων κινείται στο 8%, ενώ σημαντικά έργα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ακόμα και αντιπλημμυρικά, απεντάχθηκαν από τους πόρους του Ταμείου.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι για άλλη μια φορά οι μεγάλοι χαμένοι. 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να μοιράστηκαν 667 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που μόλις δύο εταιρείες πήραν 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση ακολουθεί τη συνταγή στην οποία μας έχει συνηθίσει: πολλά λεφτά στους λίγους, ελάχιστα στους πολλούς και μικρή απορρόφηση πόρων προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ανάκαμψη της κοινωνίας δεν είναι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης, που κρύβεται και αρνείται την λογοδοσία».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις στα κόμματα για τον πόλεμο στο Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ: Ολομέτωπη επίθεση από «Ομπρέλα» προς Κασσελάκη – Κείμενο κριτικής καταθέτουν στην ΠΓ 9 μέλη της

Να παραδώσει ο Μιχάλης Χουρδάκης την έδρα ζητάει η Πλεύση Ελευθερίας 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:36