search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 08:44
MENU CLOSE

Βουλή: Εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις στα κόμματα για τον πόλεμο στο Ισραήλ

18.10.2023 16:51
vouli proypologismos

Με διαφορετικές προσεγγίσεις για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή “εμφανίστηκαν” τα κόμματα στη Βουλή.

Άπαντες σχολίασαν τα όσα τραγικά συμβαίνουν, με τον Δημήτρη Μάντζο από το ΠΑΣΟΚ να αναφέρει ότι “τα χθεσινά γεγονότα στο νοσοκομείο της Γάζας συνιστούν έγκλημα πολέμου”.

Στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι απαιτείται πλήρης διερεύνηση των αιτιών για το τι ακριβώς συνέβη, ενώ όπως είπε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος “η Παλαιστίνη γίνεται ξανά θέατρο μιας σύγχρονης τραγωδίας, με απρόβλεπτες συνέπειες και κινδύνους”. Στην παρέμβασή του υποστήριξε ότι το διεθνές δίκαιο παρέχει αναφαίρετο δικαίωμα άμυνας, απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται ένα κράτος. “Ο πόλεμος όμως έχει τους δικούς του κανόνες. Ιερούς και απαράβατους κανόνες που επιτάσσουν την προστασία του άμαχου πληθυσμού και την αδιάκοπη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες των εμπόλεμων περιοχών. Και βεβαίως την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των ομήρων που κρατάει η Χαμάς”, είπε. ο Δημήτρης Μάντζος.

Για απερίσκεπτες κινήσεις της κυβέρνησης που εμπλέκουν την Ελλάδα στην εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, έκανε λόγο από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επέκρινε την κυβέρνηση ότι τάχθηκε με την πλευρά του πολέμου και αναρωτήθηκε γιατί φωταγωγήθηκε η Βουλή με τα χρώματα του κράτους του Ισραήλ.

“Κάποιος υπεύθυνος, δεν ξέρω αν είναι ο κ. Τασούλας, έβαψε τη Βουλή με τα χρώματα του κράτους του Ισραήλ, που διαχρονικά εμπλέκεται σε παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας και διεθνή εγκλήματα”, είπε και συμπλήρωσε ότι η ίδια και το κόμμα της είναι πάντα με τους άμαχους και τα θύματα εναντίον οποιουδήποτε εγκληματία”.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στράφηκε και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η νέα ηγεσία του όχι μόνον έστρεψε το καράβι προς τη δεξιά και το νεοφιλελευθερισμό, αλλά και υιοθετεί τις πιο ακραίες πρακτικές των εκπροσώπων τους. 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση ανθελλήνων» την Χαμάς και ορθή την απόφαση της Ελλάδας να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ. «Τη σφαγή παιδιών και γυναικών δεν την απαντάς με σφαγή και βία», σχολίασε. 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ολομέτωπη επίθεση από «Ομπρέλα» προς Κασσελάκη – Κείμενο κριτικής καταθέτουν στην ΠΓ 9 μέλη της

Να παραδώσει ο Μιχάλης Χουρδάκης την έδρα ζητάει η Πλεύση Ελευθερίας 

Αδιανόητο: Σταμάτησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία – Επικαλούνται προφορική εντολή Αγοραστού, παρέμβαση Κουρέτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 08:43