search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:08
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Στο Κάιρο το Σάββατο ο πρωθυπουργός – Θα δώσει το «παρών» σε διάσκεψη για το Παλαιστινιακό

18.10.2023 13:22
mitsotakis granada 554- new

Στο Κάιρο της Αιγύπτου θα μεταβεί το ερχόμενο Σάββατο (21/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, ενημερώνοντας παράλληλα για την ακύρωση του ταξιδιού του στο Ισραήλ για λόγους ασφαλείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε μια πολυμερή διάσκεψη που συγκαλεί η Αίγυπτος και ο Πρόεδρος της χώρας Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για το Παλαιστινιακό.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από χώρες της περιοχής (Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ομάν, Ιράκ, Τουρκία, Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο), οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Νορβηγίας, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

«Θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερο δυνατόν, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας, ξεκινώντας με την παρουσία μου, το Σάββατο, στο Κάιρο, στα πλαίσια μιας σημαντικής πολυμερούς Διάσκεψης την οποία συγκαλεί η Αίγυπτος με αντικείμενο το παλαιστινιακό πρόβλημα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Η Ελλάδα έχει λόγο σε αυτή τη νέα “έκρηξη” στη Μέση Ανατολή και μάλιστα με την δική της σφραγίδα. Είμαστε δύναμη λύσης, είμαστε το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης αλλά είμαστε και το τελευταίο δυτικό φυλάκιο ειρήνης και σταθερότητας», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννης: Δεν υπάρχουν κενά στην αεράμυνα 

Εργατικά δυστυχήματα: Αύξηση σοκ το 2023 με 148 νεκρούς – Ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας ζητά το ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση Τσίπρα για Γάζα: Η ΕΕ να αναλάβει ενεργό διπλωματικό ρόλο – Το δικαίωμα του Ισραήλ να αντιμετωπίσει τη Χαμάς δεν μπορεί να περιλαμβάνει βομβαρδισμό αμάχων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:08