search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 04:18
MENU CLOSE

ΝΔ: Γκρίνιες για λευκή απεργία γαλάζιων στελεχών μετά τις ήττες Μπακογιάννη και Αγοραστού

18.10.2023 06:26
nd new

Oι βαριές ήττες του Κώστα  Μπακογιάννη στον Δήμο της Αθήνας και του Κώστα  Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρές αναταράξεις στο κυβερνητικό κόμμα , αφού κάθε μέρα που περνάει  προκύπτουν και νέα στοιχεία για τα αιτία της ήττας τους. 

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα  πολλά κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία που προκύπτουν  δείχνουν ότι  πολλά κορυφαία στελέχη  του κυβερνώντος κόμματος – ο καθένας για τους δικούς του λόγους-  δεν στήριξαν τους υποψηφίους της ΝΔ .

Όπως είναι φυσικό Μαξίμου και Πειραιώς έχουν  ξεκινήσει μία  ολόκληρη επιχείρηση  προκειμένου να  εντοπιστούν  ποιοι βουλευτές δεν στήριξαν τους γαλάζιους υποψήφιους στον δεύτερο γύρο σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. 

Ειδικά στην Α Αθήνας οι πληροφορίες λένε ότι το σύνολο των βουλευτών  δεν έδωσε την βοήθεια που έπρεπε καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης αποτελεί έναν εν δυνάμει δελφίνο και ένα μελλοντικό πρόβλημα για πολλούς. 

Πέρα δηλαδή από  τα αντικειμενικά θέματα που είχε η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη  – και τα λάθη που έκανε ο ίδιος- ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας είχε να αντιμετωπίσει και  εσωκομματικούς παράγοντες .

Οι πληροφορίες λένε ότι αρκετοί βουλευτές της Α Αθήνας δεν σήκωσαν ούτε ένα τηλέφωνο για να κινητοποιήσουν τον μηχανισμό και τους κομματικούς τους στρατούς, ενώ άλλοι στήριζαν ανοικτά τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα .

Τα βέλη πέφτουν προς την υπουργό Τουρισμού, τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια. Για τον μοναδικό που ακούγεται ότι συνέβαλε θετικά είναι  ο Θανάσης Πλεύρης.

Αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,  λέγεται ότι συνέβη το ίδιο με μικρές διαφοροποιήσεις. Δηλαδή ο ΥΠΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, υπερέβαλε με όσα έκανε και είπε με αποτέλεσμα  οι κινήσεις του να φέρουν τα γνωστά  αποτελέσματα .

Κριτική γίνεται και στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημ. Παπαστεργίου, για τον οποίο λέγεται ότι δεν πήγε ούτε μία φορά  στην περιοχή  για να στηρίξει  τον Κώστα Αγοραστό . Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας  Σκρέκας, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους πηγαίνοντας μόνο μία δύο φορές την περιοχή.  Η μοναδική  που έδωσε πραγματική μάχη για τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ ήταν η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα .

Άλλος ένας λόγος  που την δεύτερη Κυριακή δεν προχώρησαν  οι υποψήφιοι της ΝΔ  είναι σύμφωνα με τα στελέχη της κυβέρνησης και το γεγονός ότι κάποιες υποψηφιότητες δεν ήταν καλές και  έγιναν  με λάθος κριτήρια. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν  ότι σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης είναι απασχολημένος και με τα καθήκοντα του ως εκπρόσωπος του κόμματος.  

Τέλος – πάντα σύμφωνα με ότι λέγεται στο κυβερνών κόμμα-  πέρα από την υποτονική υποστήριξη των υπουργών και των κορυφαίων στελεχών  πολλοί βουλευτές δεν θέλησαν να συνδράμουν τις υποψηφιότητες του κόμματος τους αντιδρώντας στο γεγονός ότι και στην έναρξη της δεύτερης θητείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει rotation στους υπουργούς της πρώτης τετραετίας και όχι να αξιοποιήσει και νέα πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απεντάσσει έργα, μεταξύ των οποίων και αντιπλημμυρικά, από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ναι στις συμμαχίες με το προοδευτικό Κέντρο και την Αριστερά, αλλά στη βάση της κοινωνίας – Επίθεση σε Κασσελάκη

«Εμπλοκή» στη συνάντηση Αυγενάκη-Κουρέτα: Αναβάλλεται «μέχρι νεοτέρας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01