search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:25
MENU CLOSE

Αίας Μανθόπουλος: Μυστήριο για το τι θα απογίνει ο πύργος του στη Ρουμανία

19.10.2023 18:21
manthopoulos-12-new

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε ο θάνατος του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, την Τρίτη (17/10).

Ο ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και βρέθηκε πως υπάρχει μερική απόφραξη καρωτίδων.

Ωστόσο «ορφανός» από ιδιοκτήτη παρέμεινε και ο ιστορικός πύργος στη Ρουμανία, γνωστός ως «Casa Cu Farfurii» (Σπίτι με τα πιάτα).

Ο πύργος αποτέλεσε το αγκάθι στο διαζύγιο του με την ηθοποιό και μητέρα των δυο από τα τρία του παιδιά Στέλλα Τσιάτσιου. Αφού κατέληξαν στον χωρισμό πέρασαν στα δικαστήρια για την διεκδίκηση του ιστορικού πύργου. Όπως όμως είχε αναφέρει ο Αίας Μανθόπουλος σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις τον Ιούλιο του 2022 το θέμα είχε διευθετηθεί με αποτέλεσμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πύργου να περάσει νόμιμα πλέον στα χέρια του.

Ο πύργος αγοράστηκε από το ζευγάρι τον Φεβρουάριο του 2005 με χρήματα και των δύο κι ενός δανείου, που είχε πάρει ο ηθοποιός εκείνη τη χρονιά από ελληνική τράπεζα. Ωστόσο όταν ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση του, αντί να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, έμεινε κλειστό για πέντε χρόνια μέχρι το 2010 όπου το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση.

Η ανακαίνιση του «Casa courfafouri» των 600 τ.μ. γινόταν με αργούς ρυθμούς, καθώς εποπτεία των εργασιών σε χρώματα, ξυλόγλυπτα και δάπεδα είχαν και οι ρουμανικές Αρχές, καθώς το κτίριο αποτελεί εθνικό μνημείο στον δήμο της Σινάια την περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης για την υψηλή κοινωνία της Ρουμανίας, αλλά και για χιλιάδες τουρίστες όλο τον χρόνο – κυρίως τους χειμερινούς μήνες, λόγω του περίφημου χιονοδρομικού του κέντρου.

Εκεί βρίσκεται και το φημισμένο θερινό παλάτι του βασιλιά Κάρολου Α’ (1870), το διάσημο «Peles», αλλά και το Μοναστήρι του Κατακουζηνού.

Διαβάστε επίσης:

Ο John Stamos μιλά για τον αλκοολισμό και τη μάχη της απεξάρτησης – «Έπεσα πολύ χαμηλά»

Αντέλ: «Σταμάτησα να πίνω… ίσως, περίπου, πριν από τρεισήμισι μήνες – Για μια 10ετία ήμουν οριακά αλκοολική»

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Ήμουν σε κωματώδη κατάσταση αφού ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ με χώρισε με sms»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:21