search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 11:23
MENU CLOSE

Ισχυρό το εκλογικό μήνυμα στη Ν.Δ.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2304
19/10/2023
19.10.2023 08:16
xristakopoulos 123- new

Μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για τα αίτια της απώλειας από τη Ν.Δ. όλων των Περιφερειών (πλην Πελοποννήσου) και των μεγάλων δήμων που έφτασαν στον δεύτερο γύρο.

Ερμηνείες που αφορούσαν πρόσωπα, χειρισμούς, αποχή κ.λπ. δόθηκαν αρκετές. Ωστόσο ο Μητσοτάκης φαίνεται ότι κατάλαβε… κάτι παραπάνω, γι’ αυτό δήλωσε ότι η δεύτερη Κυριακή «δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή εκλογική βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία».

Κακή λοιπόν όχι για τους υποψηφίους, αλλά για το κόμμα. Θα μπορούσε βεβαίως να πει ότι ήταν κακή και για την κυβέρνηση, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Για να δούμε λοιπόν πού έχασε η Ν.Δ. – και γιατί.

1. Η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη επλήγη σκληρά από τις πυρκαγιές που έκαιγαν ανεξέλεγκτες επί πολλές ημέρες καταστρέφοντας, μεταξύ άλλων, μεγάλο μέρος από το εκπληκτικό δάσος της Δαδιάς. Έχασε ο επίσημος υποψήφιος και τέως περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος από τον δεξιό «αντάρτη» Χριστόδουλο Τοψίδη.

2. Το Βόρειο Αιγαίο έχει δοκιμαστεί και ακόμη δοκιμάζεται από το μεταναστευτικό, ενώ είναι ισχυρή η ανησυχία για τη μεσανατολική ανάφλεξη. Έχασε ο επίσημος Αλκιβιάδης Στεφανής και νίκησε ο αντάρτης περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος έχει επιδείξει ασυμβίβαστη – και αντικυβερνητική όταν χρειάστηκε – στάση.

3. Η Δυτική Μακεδονία έχει πληγεί άσχημα από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, με εμφανές αποτύπωμα στην οικονομική ζωή και αποτέλεσμα ακόμη και τη φυγή ανθρώπων από τον τόπο τους. Έχασε ο επίσημος τέως περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης και νίκησε ο αντάρτης – και διαγραφείς από τη Ν.Δ. – Γιώργος Αμανατίδης.

4. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ήττα του Κώστα Αγοραστού και τη νίκη του Δημήτρη Κουρέτα δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο. Οι αλλεπάλληλες βιβλικές καταστροφές τα λένε όλα.

5. Για τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης είναι καθαρό ότι Κώστας Μπακογιάννης και Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν τους παρέδωσαν καλύτερους απ’ ό,τι τους παρέλαβαν, παρά τις επιμέρους προσπάθειες του Μπακογιάννη στην Αθήνα. Τεράστια προβλήματα παρέμειναν ανεπίλυτα, συν τις τζάμπα ταλαιπωρίες τύπου «μεγάλου περιπάτου».

Και κάτι ακόμη: Πολύς κόσμος – και δεξιός – αγανάκτησε επειδή κατάλαβε ότι, εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας της Ν.Δ. το 2019 στην Αυτοδιοίκηση, κυβέρνηση, δήμοι και Περιφέρειες ελέγχονταν από το ίδιο κομματικό μαγαζί – άρα ουδείς τούς δυσκόλεψε ή τους υπονόμευσε. Επομένως απέτυχαν όλοι μαζί.

Μπορεί λοιπόν ο κόσμος (τους) να μην τους απέρριψε, αλλά ένα ισχυρό μήνυμα τους το έστειλε. Το θέμα είναι πόσοι και ποιοι το κατάλαβαν…

Διαβάστε επίσης:

Μισώντας τους Εβραίους …

Υπάρχει και η αλαζονεία των ψηφοφόρων!

«Και Δόξα Λαού Σου Ισραήλ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 11:23