search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:58
MENU CLOSE

Θεσσαλία: Με προφορική εντολή Αγοραστού το «πάγωμα» των αντιπλημμυρικών έργων – Πλήρης επιβεβαίωση για το topontiki.gr (videos)

19.10.2023 14:00
thessalia_new

Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, και του νυν, Κώστα Αγοραστού, σχετικά με την διακοπή των αντιπλημμυρικών έργων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, την οποία αποκάλυψε χθες (18/10) το topontiki.gr.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (19/10) στο topontiki.gr, o Δημήτρης Κουρέτας επιβεβαίωσε ουσιαστικά την αποκάλυψη, τονίζοντας ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της ίδιας μέρας, η διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας της περιφέρειας τον ενημέρωσε ότι «με προφορική εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού μετά τις πλημμύρες ανέλαβαν εθελοντικά εργασίες διάφορες εταιρείες».

«Ο κ. Αγοραστός, όπως ενημερώθηκα από την διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας, έδωσε προφορική εντολή, τη Δευτέρα 16/10, να σταματήσουν οι εργασίες. Προφανώς είχε τους δικούς του λόγους», τόνισε αμέσως μετά με νόημα στο topontiki.gr ο Δημήτρης Κουρέτας.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση που έλαβε ο κ. Κουρέτας, οι εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι τη Δευτέρα (16/10), ενώ μια μέρα πριν τις εκλογές, στις 14/10, την αρμοδιότητα για όλα τα έργα την πήρε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (αριθμός φύλλου ΦΕΚ 166).

«Τον καλώ λοιπόν να δεσμευτεί ότι τα έργα θα συνεχιστούν χωρίς να υπάρχει καμία άλλη διακοπή», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουρέτας.

«Η Θεσσαλία παραμένει απροστάτευτη μπροστά σε μια νέα κακοκαιρία. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν μπορεί να πάρει κανείς ένα μαγικό ραβδί. Μετά τη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό περιμένω μια ανάλυση για να μπορώ να ενημερώσω και τον κόσμο», είχε σημειώσει λίγο νωρίτερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αγοραστός: «Ο κύριος Κουρέτας συνεχίζει να πορεύεται με ψέματα»

Από την πλευρά του ο Κώστας Αγοραστός, με παρέμβαση του στην ίδια εκπομπή, είχε διαψεύσει την διακοπή των αντιπλημμυρικών έργων, κάνοντας λόγο για ψέματα.

«Με ψέματα πορεύτηκε την προεκλογική περίοδο, με ψέματα συνεχίζει να πορεύεται και τώρα ο κύριος Κουρέτας. Δουλεύουν κανονικά τα μηχανήματα και μπορεί να πάει ο πρόεδρος του Βλοχού να τα δει. Αν τα μηχανήματα σταματήσουν μια ημέρα δεν είναι διακοπή των έργων», είπε σε παρέμβαση του στον ΣΚΑΪ.

«Έχουμε 90 μηχανήματα στην Μαγνησία και 42 στον Κραυσίδωνα. Λένε ότι δεν κάνουμε έργα και έχουμε μηχανήματα παντού σε Μαγνησία, Καρδίτσα και Τρίκαλα. Θα σας στείλω και βίντεο να το δείτε. Συνεχίζουν κανονικά τα έργα», πρόσθεσε ο Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα όμως ο νυν περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι είναι δεδομένο πως θα υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης.

«Όπως όλα δείχνουν οι καταγγελίες και οι παρεμβάσεις έπιασαν τόπο, μακάρι τα έργα να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο δυνατό», δήλωσε στο topontiki.gr ο Δημήτρης Κουρέτας, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Αγοραστού.

Διάψευση Αγοραστού και από τον πρόεδρο Βλοχού

Στην ίδια εκπομπή παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Βλοχού, Γιάννης Κούκας, ο οποίος και αυτός από την πλευρά του σημείωσε ότι τα έργα στην περιοχή έχουν σταματήσει.

«Αν τα χρήματα που έφταναν ήταν για 4-5 ημέρες γιατί δεν μας το είπαν; Έχουν σταματήσει όλα τα έργα για τα αναχώματα, δεν μπορώ να ξέρω το γιατί», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κούκας.

Διαβάστε επίσης:

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το «Τρίαθλο ironman» στη Βουλιαγμένη την Κυριακή

Ελεύθερος ο Παναγιώτης Λιαδέλης για τον ξυλοδαρμό του 27χρονου

Χάρης Δούκας: «Φυσικά και είμαι υπέρ του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού – Θα ανοίξω αμέσως την Βασιλίσσης Όλγας» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:58