search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:24
MENU CLOSE

Ισχυρή και… έτοιμη η Λαϊκή Δεξιά

21.10.2023 10:05
nea_dimokratia_new

Την περασμένη εβδομάδα σημειώναμε ότι «η ΝΔ είναι η μόνη αντιπολίτευση του εαυτού της» και εξηγούσαμε γιατί. Μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών το συμπέρασμα ενισχύθηκε.

Εκτός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, όπου νίκησαν οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, παντού αλλού νίκησαν οι δεξιοί «αντάρτες» – πολιτικοί της Λαϊκής Δεξιάς, όπως εύστοχα επισήμανε ο Νικήτας Κακλαμάνης – και ο σαμαρικός Δημήτρης Πτωχός.

Άλλωστε σε ελάχιστες περιπτώσεις επαρκούσαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης για να χαθούν περιφέρειες και μεγάλοι δήμοι.

Έτσι λοιπόν χρειάστηκε – μεταξύ των δύο εκλογικών γύρων – να χάσουν 50.000 ψήφους ο Αγοραστός στη Θεσσαλία, 25.000 ο Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, 5.000 ο Στεφανής στο Βόρειο Αιγαίο, 10.000 ο Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία, 7.000 η Κράτσα στο Ιόνιο, 7.000 ο Μπακογιάννης στην Αθήνα και 1.600 (τις λιγότερες) ο Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη και ο Πτωχός στην Πελοπόννησο έχασε 34.000 (!), αλλά δεν του στοίχισε.

Δύο λοιπόν τα στοιχεία που κρατάμε. Πρώτον, ότι και ψηφοφόροι της ΝΔ εκδήλωσαν δυσαρέσκεια – έστω και διά της αρχικής και της πρόσθετης αποχής. Δεύτερον, ότι η Λαϊκή Δεξιά μπορεί να μην έχει κάποια σαφή ηγεσία, αλλά παραμένει ισχυρή και έτοιμη να τιμωρήσει κυβερνητικές επιδόσεις και συμπεριφορές που την πληγώνουν…

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης για διαγραφή Τζουμάκα: Σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο

Παρέμβαση Καραμανλή για την εξωτερική πολιτική σε παρουσίαση βιβλίου

Στην Ελλάδα το γλέντι του γάμου Κασσελάκη με τον Τάιλερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:23