Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, ακόρεστων λιπαρών οξέων, βιταμινών, φυτικών ινών και μετάλλων.
Οι ψημένοι σπόροι κολοκύθας (το γνωστό σε όλους μας πασατέμπο) μπορούν να είναι ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ. Μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στην καθημερινή σας διατροφή ως έξτρα δόση σε δημητριακά, σούπες και σαλάτες.
Μόλις 1/4 του φλιτζανιού ψημένοι σπόροι κολοκύθας περιέχουν 180 θερμίδες. Αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών, ακόρεστων λιπαρών οξέων, βιταμινών, φυτικών ινών και μετάλλων. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι.
Αν και οι σπόροι κολοκύθας χαρακτηρίζονται ως υπερτροφή με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία, φροντίστε να μην το παρακάνετε. Η υπερβολική ποσότητα σπόρων κολοκύθας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, αέρια και φούσκωμα, καθώς είναι τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
Η τακτική κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σπόρων κολοκύθας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, καθώς έχουν πολλές θερμίδες και λίπος. Πολλά εμπορικά σκευάσματα μπορεί επίσης να έχουν πρόσθετο αλάτι.
Η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς συνιστά να καταναλώνετε καθημερινά έως και 1/4 του φλιτζανιού (περίπου 30 γραμμάρια) σπόρων κολοκύθας ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
Πηγή: onmed.gr
Διαβάστε επίσης:
Από ποια συχνή οφθαλμοπάθεια προστατεύει η μεσογειακή διατροφή;
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.