search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:21
MENU CLOSE

28η Οκτωβρίου 2023: Στην κορυφή των προτιμήσεων οι ορεινοί προορισμοί – Μέχρι και 95% οι πληρότητες (video)

23.10.2023 16:48
dimitsana_arkadia_2310_1460-820_new

Μπορεί η αργία της 28ης Οκτωβρίου φέτος να πέφτει Σάββατο, ωστόσο προσφέρεται πάντα για μια εκδρομή εν μέσω φθινοπώρου, είτε εντός είτε εκτός συνόρων.

Όπως μετέδωσε το ACTION 24, οι κρατήσεις για τουριστικά καταλύματα αγγίζουν ακόμα και το 95% ιδίως στα γραφικά χωριά της Αρκαδίας. Όσον αφορά στα του εξωτερικού, οι Έλληνες έχουν στραφεί και σε λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς, όπως το Ταλίν της Εσθονίας, το Εδιμβούργο στη Σκωτία και η Κρακοβία στην Πολωνία.

Η Δημητσάνα στην Αρκαδία και τα πανέμορφα χωριά της περιοχής, δηλαδή η Βυτίνα, η Στεμνίτσα, η Ζάτουνα, η Καρύταινα και η Λαγκάδα, είναι αυτά που μονοπωλούν το ενδιαφέρον όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν το επόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/10) μακριά από τις μεγάλες πόλεις.

Μάλιστα, οι προκρατήσεις ήδη αγγίζουν το 95% με τις τιμές να αρχίζουν από τα 310 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις τεσσάρων ατόμων. Σύμφωνα με έρευνα, τα χωριά που βρίσκονται σε δημοφιλείς προορισμούς, αποτελούν επιλογή για πολλούς ταξιδιώτες που ψάχνουν για πιο οικονομικές διακοπές.

Επίσης, σε υψηλό επίπεδο για το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου κινούνται και οι προκρατήσεις στα Τρίκαλα Κορινθίας (90%), στην Έδεσσα (88%), στην Καστοριά (85%) και στα Καλάβρυτα (84%). Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον και για τα Ιωάννινα (81%), την Καρύταινα (80%), το Καρπενήσι (74%) και το Μέτσοβο (65%).

Αισιόδοξοι για αύξηση του ποσοστού των προκρατήσεων που, αυτή τη στιγμή, φτάνει στο 60% είναι και οι παράγοντες του τουρισμού στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Ποιους προορισμούς του εξωτερικού επιλέγουν οι Έλληνες

Στο 80% φτάνουν οι πληρότητες των πτήσεων για το εξωτερικό από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για το διάστημα μεταξύ 25ης και 29ης Οκτωβρίου.

Στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών είναι το Ταλίν (Εσθονία), Εδιμβούργο (Σκωτία), Βαρσοβία (Πολωνία), Κρακοβία (Πολωνία), Άμστερνταμ (Ολλανδία).

Διαβάστε επίσης:

Ματούλα: Έγινε η αποτέφρωσή της στη Ριτσώνα – Παρών ο γιος της, Λορέντζο Καριέρε

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για ενδεχόμενο «χτύπημα» – Σε επιφυλακή 2000 αστυνομικοί και για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Βίντεο – ντοκουμέντο από την προσπάθεια γιατρού του ΕΚΑΒ να διασωληνώσει 39χρονη μετά από δάγκωμα οχιάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:20