search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:07
MENU CLOSE

Γιατροί στη Γάζα: Ακρωτηριάσαμε 9χρονο στο πάτωμα νοσοκομείου μπροστά στην αδερφή του (Video)

24.10.2023 23:13
Gaza

Τα λόγια ενός χειρουργού για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο στη Γάζα, κατά τη διάρκεια του πολέμου δημοσίευσαν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». «Το χειρουργείο μας ήταν γεμάτο. Έτσι αρχίσαμε να χειρουργούμε στο πάτωμα, στο διάδρομο», λέει ο Δρ. Obeid.

«Η μητέρα έφερε τη μικρή της κόρη, περίπου 13 ετών, σε αναπηρικό καροτσάκι. Και στο πάτωμα χειρουργώ τον μικρότερο γιο της, έναν 9χρονο ο οποίος έχει ημι-ακρωτηριασμένο πόδι» λέει.

Ο Δρ. Obeid, χειρουργός των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στη Γάζα, περιγράφει την καθημερινότητα και τις συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι γιατροί. «Δεν έχουμε τα εργαλεία και έχουμε πολλά περιστατικά. Οπότε απλά ακρωτηριάσαμε με ελαφρά νάρκωση».

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» ακούγεται ο γιατρός να περιγράφει την τραγική ιστορία, ενώ στην εικόνα φαίνεται ένα σκληρό στιγμιότυπο από την συγκεκριμένη επέμβαση.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Έτσι τον ακρωτηριάσαμε μπροστά στην μητέρα του και την αδερφή του επειδή δεν υπάρχει χώρος και η αδερφή του περιμένει να χειρουργηθεί στη συνέχεια. Δε μπορείτε να το φανταστείτε αυτό. Αυτό το κορίτσι, αυτή η 13χρονη να περιμένει να χειρουργηθεί και να με κοιτάζει καθώς ακρωτηριάζω το πόδι του αδερφού της».

Διαβάστε επίσης:

Εκτός τηλεοπτικού «αέρα» ο πρώην σύντροφος της Μελόνι – Παραμένει ως συντονιστής

Ανταλλαγή τελεσιγράφων μεταξύ Χαμάς και Ισραηλινού στρατού: Αν δεν παραδώσετε καύσιμα δεν θα παραδώσουμε άλλους ομήρους

OHE: Τα 20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια δεν κατάφεραν να περάσουν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:07