search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:02
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Κάθε μήνα αποχωρούν από το ΕΣΥ 200 με 300 εργαζόμενοι – Οι προσλήψεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν το… 2028

24.10.2023 16:24
giatroi-poedin-new

«Μόνο 200 από τους νοσηλευτές που χάσαμε φέτος, πήγαν να  δουλέψουν ως σχολικοί νοσηλευτές. Άφησαν μόνιμη δουλειά για να δουλέψουν ως ωρομίσθιοι, λόγω συνθηκών εργασίας». Με αυτό το σχόλιο ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος περιγράφει την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της χώρας.

Αναλυτικά, σε σύγκριση με πέρυσιυπάρχουν 3.000 λιγότεροι υγειονομικοί και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων στο ΕΣΥ. Μάλιστα πολλοί αποχωρούν λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς και επιλέγουν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως οι 6.500 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, με τους ρυθμούς του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν στα νοσοκομεία το 2028 με 2029.

«Η προκήρυξη των 4.000 θέσεων που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό Υγείας το 2019, δεν ολοκληρώθηκε ακόμη και τώρα τέλος του έτους 2023, βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων» όπως αναφέρει.

Επιπλέον τονίζει πως κάθε μήνα αποχωρούν από το ΕΣΥ 200 έως 300 εργαζόμενοι και επισημαίνει ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα προκήρυξη των 6.500 θέσεων,  θα έχουν αποχωρήσει πάνω από 10.000 υγειονομικοί.

Μάλιστα προειδοποιεί πως «εάν δεν γίνει κάτι, θα κλείσουν σημαντικές λειτουργίες των νοσοκομείωνπερισσότερα νοσοκομεία θα μετατραπούν σε κέντρα διακομιδών, θα αυξηθούν ράντζα και λίστες αναμονής για χειρουργεία, η ταλαιπωρία στα επείγοντα, θα κινδυνεύουν ζωές ασθενών».

Η νέα προκήρυξη

Στη νέα προκήρυξη θα συμμετάσχουν και 20.000 συμβασιούχοι, ήδη εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, με αυξημένη μοριοδότηση, όπως αναφέρει ο πρόεδρος τη ΠΟΕΔΗΝ και εξηγεί: «Οι επιτυχόντες του νέου διαγωνισμού των 6.500 ατόμων θα είναι κυρίως επικουρικό, συμβασιούχο προσωπικό που ήδη εργάζεται. Πώς, λοιπόν, θα ενισχυθεί το ΕΣΥ, καθώς αρνείται η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει με νομοθετική ρύθμιση όλους τους συμβασιούχους;» αναρωτιέται.

Ο κ. Γιαννάκος προτείνει ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων, που να καλύπτει αποχωρήσεις και μέρος των κενών οργανικών θέσεων, επίσπευση του χρόνου επεξεργασίας και έκδοσης των αποτελεσμάτων των προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με νομοθετική ρύθμιση, γενναία αύξηση μισθών και κινήτρων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Αποσύρονται παρτίδες οφθαλμικής αλοιφής

Ραγδαία αύξηση της σύφιλης στην Ελλάδα

Νέα μελέτη για την ανδρική υπογονιμότητα: Προσοχή στην εφηβική παχυσαρκία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58