search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:38
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης συγκροτεί το πρώτο πολιτικό διευθυντήριο – Μετέχει και η Έφη Αχτσιόγλου!

24.10.2023 19:30
SYRIZA-21-NEW

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά την εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών και την απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να δείξει την πόρτα της εξόδου στους Στέφανο Τζουμάκα, Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

Στο αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί στο κόμμα την Πέμπτη θα συνεδριάσει στις 16.30μμ το Εκτελεστικό Γραφείο στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη θα επιστρέψει από τις ΗΠΑ και ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οποίος θα παραστεί στη συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση θα μετέχουν ακόμη οι Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Δώρα Αυγέρη, Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου, Ρένα Δούρου, Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος αλλά χωρίς να έχει δικαίωμα ψήφου.

Εν τω μεταξύ, σε κοινή δήλωσή τους οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης επιχειρούν να παρέμβουν ενωτικά απέναντι στην εικόνα διάλυσης των τελευταίων ημερών και τονίζουν ότι μετά τη λαϊκή εντολή για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, όλοι έχουν χρέος να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου, κρατώντας την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η παρέμβαση Σβίγκου- Βασιλειάδη:

Πριν από λίγους μήνες ο αριστερός, προοδευτικός, δημοκρατικός κόσμος μάς έδωσε μια διπλή εντολή.

Να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, απέναντι στη σκληρά νεοφιλελεύθερη, αλαζονική και αδίστακτη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Αλλά και να αλλάξουμε. Να διορθώσουμε τα λάθη μας, να προχωρήσουμε μπροστά, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αξιοπιστία. Με σχέδιο και προοπτική. Κρατώντας την πολύτιμη παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα.

Οι δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που προσήλθαν στις μαζικές, δημοκρατικές προεδρικές εκλογές μας, παρά την ήττα, επιβεβαίωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Και εξέλεξαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο τον νέο μας πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να σταθούμε όλοι κι όλες αντάξιοι των προσδοκιών αυτού του κόσμου.

Γιατί η κοινωνία περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ, κι ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και αγωνίζεται για την κοινωνία. Για τα προβλήματά της, όπως η ακρίβεια, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αυτός ο αγώνας προϋποθέτει έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαχητικό, ισχυρό, αξιόπιστο. Έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακόμα μεγαλύτερο, με βαθύτερους δεσμούς στην κοινωνία, εκφραστή της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής.

Χρειάζεται έναν ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο σαν γροθιά, ενάντια στον αντίπαλό μας, που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Γιατί έχουμε την ιστορική ευθύνη και ιστορικό καθήκον να ξαναγίνουμε κυβερνώσα δύναμη για τον τόπο. Και να γράψουμε μια νέα, ελπιδοφόρα σελίδα για το κόμμα μας και την κοινωνία.

Να προχωρήσουμε μπροστά, όχι με εσωστρέφεια, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία. Παραμερίζοντας τα «εγώ», για χάρη του συλλογικού «εμείς».

Με αυτοσυγκράτηση, συλλογική συζήτηση, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με συντροφικότητα και δημοκρατικές διαδικασίες.

Γιατί ο διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις, οι διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις, θα πρέπει να αποσκοπούν στη σύνθεση, κι όχι στη διάλυση. Και φυσικά, ο χώρος για την κατάθεση απόψεων και τον διάλογο, είναι τα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Στη μάχη για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περισσεύει κανείς και καμία. Όπως και κανείς και καμιά δεν έχει δικαίωμα να διαψεύσει τις αγωνίες και τις ελπίδες του προοδευτικού κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα είναι πάντα υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών

Δρίτσας: Να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Κασιμάτη σε Ραγκούση: Δεν με διαψεύδει, ενορχηστρώνει δολοφονία χαρακτήρα σε βάρος μου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:34