search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:09
MENU CLOSE

Βόλος: Αλυσοδέθηκαν για να εμποδίσουν την κοπή υπεραιωνόβιων πλατάνων (Video)

24.10.2023 16:49
PLATANOS_BOLOS_DIAMARTURIA
gegonotanews

Οι αρχές ξεκίνησαν να κόβουν υπεραιωνόβια πλατάνια τα οποία βρίσκονται στην άκρη της κοίτης του ποταμού Κραυσίδωνα. Η κίνηση αυτή βρήκε μπροστά της πολλές αντιδράσεις. Κάποιοι μάλιστα αλυσοδέθηκαν στα δέντρα για να εμποδίσουν τη διαδικασία.

Τα δέντρα που αποφάσισαν να κόψουν αποτελούν πολύ σημαντικό παράγοντα στην αντιμετώπιση των πλημμυρών σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι του Βόλου.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν, οι αρχές ξεκίνησαν να κόβουν υπεραιωνόβια πλατάνια τα οποία βρίσκονται στην άκρη της κοίτης του ποταμού Κραυσίδωνα, λόγω μόλυνσης. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιοι κάτοικοι δεν τηρείται καμία τυπική διαδικασία σχετικά με το ποια δέντρα συγκεκριμένα πρέπει να κοπούν και πώς, όπως ορίζει το δασαρχείο το οποίο φέρεται να εντόπισε τη μόλυνση.

«Τα δέντρα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους στην πλημμύρα – Είναι έγκλημα»

«Κόβουν τα υπεραιωνόβια παρόχθια πλατάνια στην πόλη με το λιγότερο πράσινο. Είναι έγκλημα» τονίζει κάτοικος που μίλησε στο gegonota.news ενώ άλλος κάτοικος που όπως δηλώνει είναι και πλημμυροπαθής «τα δέντρα που καρατομούνται είναι τεράστια, σταθερά στο έδαφος έπαιξαν τον ρόλο τους στην πλημμύρα και κράτησαν τα πρανή. Είναι στις άκρες της κοίτες, δεν εμποδίζουν».

«Έχει δοθεί η εντολή “κόψτε τα όλα” όλα, αντί να τα προσέχουμε» δηλώνει ο ίδιος ο οποίος καλεί «να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες κοπής των δέντρων, να ασχοληθούν (σ.σ. οι αρχές) σοβαρά με τα τρία ποτάμια στην πόλη και να λειτουργήσουν με επιστημονικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κριτήριο».

Τα δέντρα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους στην πλημμύρα

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «εκ του προχείρου» τις διαδικασίες καθώς δεν υπάρχει ούτε μελέτη, ούτε επιβλέπων για την κοπή των δέντρων. «Δεν θα υπήρχε ένσταση εάν τα δέντρα ήταν στο κέντρο της κοίτης ή εάν είχαν γείρει προς την κοίτη» σημείωσε επίσης ένας εκ των διαμαρτυρόμενων σημειώνοντας ότι παλιότερα υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις και τα δέντρα αφαιρέθηκαν.

Τέλος, οι κάτοικοι τονίζουν ότι αυτό που συμβαίνει στο πεδινό τμήμα του ποταμού Κραυσίδωνα συμβαίνει και στο ορεινό «όπου δεν έχει καθαριστεί ποτέ το ποτάμι. Οι κορμοί κατέβηκαν με τα φερτά υλικά και τα μπάζα με αποτέλεσμα τις πλημμύρες» σημειώνει ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Κάθε μήνα αποχωρούν από το ΕΣΥ 200 με 300 εργαζόμενοι – Οι προσλήψεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν το… 2028

Αυλίδα: Κόλαση φωτιάς σε εργοστάσιο ελαστικών – Εκκενώνονται οι εγκαταστάσεις

Στη φυλακή η Μαρίνα Ελευθερουδάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:05